Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Mjöbäck förskola

Hos oss är alla barns förmåga till utveckling i fokus. Barns nyfikenhet och lust att lära är centralt. Genom att skapa lärmiljöer både inomhus och utomhus använder vi kroppens alla sinnen vid inlärning vilket gynnar barnens fortsatta utveckling.

En röd, grön och blå krita som droppar färg

Förskolan

Vår förskola är en mindre förskola för barn mellan 1 och 5 år. Förskolan ligger idylliskt placerad i byn bredvid kyrkan, med skog och vatten nära gården. En känsla av Bullerbyn infinner sig på vår gemytliga gård som delas med skolan. Mjöbäck förskola tillhör Högvad och är en del av vårt södra skolområde.

Under vissa stunder av dagen delar vi upp oss. Det ger oss goda möjligheter att sätta varje barn i centrum och låta varje individ utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Eftersom vi är en liten förskola har vi goda möjligheter att hinna se varje individ och möta vårdnadshavare för att skapa goda relationer. Detta bidrar till ökad trygghet för varje barn.

För regelbunden information till vårdnadshavare använder vi lärplattformen InfoMentor Länk till annan webbplats..

Språkutvecklande arbetssätt

Att ständigt bejaka barnens nyfikenhet och lust att lära är viktigt för oss. Genom att lyssna på barnens egna idéer försöker vi genom lek och kreativitet väcka barnens lust och utveckling.

På vår förskola är tecken som stöd, TAKK , ett viktigt verktyg för att stötta barnen i sin tidiga språkutveckling. Att även arbeta med bildstöd vid samlingar och vid rutinsituationer är del i ett språkutvecklande arbetssätt. Genom att använda oss av skapande och kreativa aktiviteter ger vi barnen möjlighet att utrycka sig med flera olika utryckssätt.

Nära till naturen

Vi är mycket ute i naturen, varje dag året om och jobbar med en naturvetenskaplig inriktning. I skogsområdet intill skolan finns vår egen skog med porlande bäck, dit vi går minst en gång i veckan. Här utvecklas barnen både motoriskt och socialt genom lek och styrda aktiviteter.

Vi har en egen trädgård med bärbuskar och odlingar samt en egen kompost där vi slänger vårt matavfall.

.

Uppdaterad: