Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Skolskjuts

Här hittar du information om skolskjuts och vilka regler som gäller för att få skolskjuts i grundskolan, anpassad grundskola och anpassad gymnasieskola.

Ritning över en skolbuss.

Skolskjutsansökan

Ansök om skolskjuts via vår e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med bank-id. Du som inte har fullständigt personnummer eller bank-id kan ansöka via vår digitala ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Om du inte har fullständigt personnummer kontakta din skoladministratör Öppnas i nytt fönster..

Hållplats, färdmedel och tider för skolskjuts publiceras i Optiplan - skolskjuts Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för vårdnadshavare efter handläggning. Vid tilldelning av busskort se Västrafiks tidtabell för att kontrollera busstider.

Ansökan ska förnyas inför varje läsår.  

Vem får skolskjuts?

För att få skolskjuts ska eleven vara folkbokförd i Svenljunga kommun. Vid gemensam vårdnad med växelvis boende har eleven möjlighet att få dubbla skolskjutsar inom Svenljunga kommun.

Skolskjuts beviljas mellan hemmet och skolan.

Kostnadsfri skolskjuts ordnas för elever i förskoleklass till årskurs nio då skolvägen är minst:

  • två kilometer för förskoleklass till och med årskurs tre
  • tre kilometer för årskurs fyra till sex
  • fyra kilometer för årskurs sju till nio.

Några områden är bedömda som särskilt trafikfarliga. Vid sådana områden kan skolskjuts beviljas även vid kortare avstånd.

.

Eva Wilhelmsson, Administrativ assistent, 0325-185 22

Uppdaterad: