Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Tillgänglighetsredogörelse

Svenljunga kommun har åtagit sig att göra svenljunga.se tillgänglig i enlighet med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Tillgänglighetsredogörelsen som du hittar på denna sida gäller www.svenljunga.se

Status

Denna webbplats uppfyller delvis lagen om tillgänglighet till digital offentlig service på grund av bristande punkter nedan.

Otillgängliga delar och funktioner:

  • Viss funktionallitet på webbplatsen går inte att nå i mindre skärmstorlekar, till exempel finns det problem med sökfunktionsfältet. Detta påverkar alla typer av besökare med små skärmstorlekar.
  • Besökare som använder tangentbord för att navigera har svårt att i en del formulärselement veta på vilket objekt de befinner sig. Detta eftersom fokusmarkering saknas. Det finns också ett objekt som inte går att aktivera med tangentbord, nämligen menyn för att hoppa till våra andra webbplatser. Det finns också problem vid användning av funktionen "Till innehåll på sidan" med tangentbord. Det går att hoppa över upprepande navigation för tangentbordsanvändare men det finns problem med att använda den funktionen flera gånger på samma sida.
  • Länkar på webbplatsen beskrivs i vissa fall inte tillräckligt så att de går att förstå oavsett sitt sammanhang. Vilket kan göra det svårt för flera besökare men speciellt personer med uppläsande hjälpmedel.
  • Formulär är utformade med för låga kontrastskillander mellan bakgrund och objekt i formulären. Detta påverkar i första hand användare med nedsatt syn men också alla typer av besökare beroende på ljusförhållanden.
  • I formulär på webbplatsen saknar en del inmatningsfält koppling mellan fältetikett och respektive fält. Grupper av radioknappar och checkboxar är inte grupperade korrekt. Detta påverkar i första hand personer med uppläsande hjälpmedel.
  • Det saknas en uppmärkning och kopplingar för besökare med uppläsande hjälpmedel, detta gäller listan för sökordsförslag i sökfältet.
  • En stor del dokument är inte tillgänglighetssäkrade för alla besökare.
  • Filmer är inte syntolkade, men har undertexter.

Så har vi testat tillgängligheten

Denna redogörelse är skapad tisdag den 15 augusti 2023. Vi har använd en tredje part, Funka, för att göra en analys. Baserad på rapporten har vi gjort och kommer fortsätta göra föbättringar. Funka har också hjälpt oss att ställa upp denna tillgänglighetsredogörelse.

Redogörelsen uppdaterades senast den 15 augusti 2023.

Återkoppling och kontaktinformation

Har du upptäckt några ytterligare tillgänglighetsbrister? Önskar du få information på ett alternativt sätt? Hör gärna av dig till oss antingen via Kontaktcenter eller direkt till vår webbansvarig.

Via e-post får du ett första svar inom två arbetsdagar. Om det dröjer ytterligare tills vi kan lösa ärendet får du information om detta samtidigt.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

.

Svenljunga kommun, 0325-180 00
Johanna Sander, Kommunikationsstrateg, 0325-184 58

Uppdaterad: