Tillbaka till startsidan

Du är här:

Familjecentral

Nu välkomnar vår familjecentrals öppna förskola till utomhusaktiviteter, kurser och ger tips och information i sociala medier! Under hösten 2022 bygger vi klar lokalen. Familjecentralen kommer finnas i samma byggnad som vårdcentralen. På denna sida hittar du information om vår öppna förskola, framtida familjecentral och hur långt vi har kommit i arbetet.

en lite flicka som går mellan sina föräldrar 

Mötesplats för barn och föräldrar

Familjecentralen är en mötesplats där blivande föräldrar, barn och deras föräldrar kan träffas och utbyta erfarenheter. Här finns även vår Öppna Förskola som är en mötesplats för blivande föräldrar, barn 0-6 år och deras föräldrar.

Familjecentralen kommer även att erbjuda riktade grupper utifrån behov och önskemål.

Syftet med verksamheten är att stödja föräldrar i deras föräldraskap och främja en god hälsoutveckling hos barn och familjer. Arbetet på familjecentralen är inriktat på att förstärka det som familjer mår bra av och att tidigt förebygga sådant som kan leda till problem eller ohälsa.

Din och barnens delaktighet och önskemål är viktiga för oss. Tillsammans utformar vi verksamheten. Framöver kommer du ha möjlighet att lämna förslag i vår förslagslåda eller lämna dem direkt till personalen som finns på plats.

Familjecentralen är ett samarbete mellan socialförvaltning, barn- och utbildningsförvaltning, Barnavårdscentralen (BVC) och mödrahälsovården.

Öppna förskolan

I väntan på att öppna förskolans lokal på familjecentralen ska bli färdig kommer vi under resterande del av hösten erbjuda några tillfällen för träffar. Verksamheten är öppen för blivande föräldrar och för föräldrar eller annan medföljande vuxen med barn 0-6 år. Öppna förskolan är kostnadsfri och du kommer tillsammans med ditt/dina barn. Ni är välkommen när det passar er under våra öppettider.

Träffarna som sker inomhus kommer vara i Aktivitetshus Hammarlind Torggatan 9, i Svenljunga tätort. Vi kommer att ha träffar 09:30-12:00 varje måndag i oktober och november och en fredag den 18 november. Vid varje tillfälle erbjuder vi en samlingsstund klockan 10.00.

Vi kommer även att erbjuda två träffar utomhus i Thilanderska parken mellan klockan 10.00-11.30. Detta gäller torsdagen den 27 oktober och onsdagen den 2 november.

Fredagen den 2 december erbjuder vi en sagostund på biblioteket. För er som vill så träffas vi klockan 09.45 utanför Aktivitetshuset Hammarlind, för en liten promenad innan sagostunden. Sagostunden börjar klockan 10.30 på biblioteket. Det är ingen öppen förskola på Aktivitetshuset Hammarlind denna dag.

Just nu

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Eva Bjelke, Samordnare, 0325-180 00

Uppdaterad: