Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Ansök eller säg upp plats - förskola

Du som vårdnadshavare ansöker och säger upp plats på förskola via vår e-tjänst. På denna sida får du reda på hur du ansöker, vad som händer när du blir erbjuden en plats och hur uppsägning går till.

Ansökan

Du har rätt att ansöka om plats för ditt barn till valfri förskola inom Svenljunga kommun. Anmäler du ditt barn till förskola fyra månader innan du önskar en placering är du garanterad en plats.

När din ansökan kommer in till oss registrerar vi den och du får ett ködatum som blir utgångspunkt för din placering i kön. Oavsett hur tidigt du anmäler ditt barn, så blir ditt ködatum tidigast fyra månader innan önskad placering.

Ansök om plats i förskola via e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Saknar du BankID? kontakta barn- och utbildningsförvaltningen på telefon 0325-180 00.

Erbjuden plats

När du blir erbjuden plats på förskola tackar du ja eller nej till platsen. Du kan då också ge besked om du vill stå kvar i kö för överflyttning till en annan förskola om du inte fått plats där du helst önskat.

Du blir erbjuden placering i första hand med hänsyn till dina önskemål och i andra hand så nära barnets eget hem som möjligt. Beroende på hur många sökande det är, och om det finns kö till någon förskola kan vi inte garantera plats på önskad förskola.

Väljer du att tacka nej till erbjuden placering tas barnet ur kön och du behöver göra en ny ansökan.

Placering

När du accepterat erbjuden plats, gör vi en placering för ditt barn.

Via IST Home-appen registrerar du schema. Via e-tjänst Länk till annan webbplats. anmäler du inkomst och arbetsgivare med mera.

Vill du ha hjälp med att registrera schema ska du kontakta peronal på förskolan. Vill du ha hjälp med övrig registrering kontakta barn- och utbildningsförvaltningen på telefon
0325-180 00.

Uppsägning

När ditt barn inte längre behöver sin plats i förskolan ska du säga upp platsen.

Uppsägning ska göras minst 30 dagar i förväg via e-tjänst  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

.

Agneta Elverlind, Planerings/utredningssek, 0325-183 30

Uppdaterad: