Tillbaka till startsidan

Du är här:

Skolmat

Alla barn får mat i skolan. Vi har en gemensam matsedel för alla våra skolor. Dagligen serverar vi till den varma lunchen också salladsbord och passande tillbehör. På denna sida får du reda på vilken skolmat vi serverar de närmsta veckorna.  

indisk hirsnuggets med potatis och grönsaker till

Matsedel 

Varje vecka serveras en fiskrätt, en vegetarisk rätt, en soppa och två kött- eller korvrätter. Varje dag finns ett salladsbord med minst fem sorter, inkluderat lingon och smörgåsgurka vid passande rätter. Nedanstående matsedel är med reservation för ändringar.

Här kan du ladda ner hela matsedeln för vecka 46-6. Pdf, 180 kB, öppnas i nytt fönster.

Vecka 1 (1-6 januari)

veckodag

måltid

grönt alternativ

måndag

Kockens val

Kockens gröna val

tisdag

Kockens val

Kockens gröna val

onsdag

Kockens val

Kockens gröna val

torsdag

Kockens val

Kockens gröna val

fredag

Kockens val

Kockens gröna val


Vecka 2 (9-13 december)

veckodag

måltid

grönt alternativ

måndag

Kockens val

Kockens gröna val

tisdag

Panerad fisk med kall sås och
kokt potatis

Falafel med klyftpotatis och
vitlökssås

onsdag

TexMexgratäng serveras med
ris

Pulled Veggie med picklad
rödlök och tortillabröd

torsdag

Kockens val

Kockens gröna val

fredag

Het köttfärssoppa med bröd
och tillbehör

Högsbosoppa med bröd och
tillbehör


Vecka 3 (16-20 januari)

veckodag

måltid

grönt alternativ

måndag

Köttfärslimpa med gräddsås
och kokt potatis

Pasta fantastica

tisdag

Kycklinggryta med röd curry
och kokos serveras med
matvete

Potatis och rotfruktsgratäng

onsdag

Tacofisk serveras med matvete

Pytt på plåt med kall sås

torsdag

Kockens val

Kockens gröna val

fredag

Tomatsoppa med pasta
serveras med bröd och
tillbehör

Morotssoppa & rostade
kikärter med bröd & tillbehör


Vecka 4 ( 23 -27 januari)

veckodag

måltid

grönt alternativ

måndag

Kalops med potatis

Bakad potatis med lycklig röra

tisdag

Mexikansk Gryta serveras med
matvete

Grönsakswok med nudlar

onsdag

Fiskgratäng med Dill och
Tomat serveras med kokt
potatis

Currydoftande vitkålspaj

torsdag

Kockens val

Kockens gröna val

fredag

Kålsoppa med köttfärs
serveras med bröd och
tillbehör

Grön ärtsoppa med
myntayoghurt samt bröd &
tillbehör


Vecka 5 (30 januari-3 februari)

veckodag

måltid

grönt alternativ

måndag

Hemgjorda köttbullar med
brunsås och kokt potatis

Tomatpizza med vitlök och
oregano

tisdag

Kycklingkorvstroganoff med
matvete

Grönsaksbiffar med kall
citruscreme och rostad potatis

onsdag

Fransk fläskköttgryta med
potatis

JakobsFrestelse

torsdag

Kockens val

Kockens gröna val

fredag

Ängamatsoppa med bröd &
tillbehör

Rostad Majssoppa & bönröra
med bröd & tillbehör


Vecka 6 (6-10 februari)

veckodag

måltid

grönt alternativ

måndag

Hannas apelsinkyckling
serveras med ris

Pasta bolognese på svart
linser

tisdag

Grekiska biffar serveras med
råstekt potatis och tzatziki

Aloo Gobi serveras med ris

onsdag

Sjörövarfisk med dillmos

Pizza Vegetariana med
topping

torsdag

Kockens val

Kockens gröna val

fredag

Hedvigsoppa med bröd &
tillbehör

Blomkålssoppa med bröd &
tillbehör


Matsedelsplanering

Matsedelsarbetet bedrivs av två matsedelsgrupper som från och med hösten 2022 lägger matsedlar för förskola, skola och äldreomsorgen. Att planera matsedel är ett stor och viktigt arbete. Vi utgår från en rad styrdokument när vi planerar matsedel, främst Livsmedelsverket, våra klimatlöfte, våra nämndmål och Nordiska näringsrekommendationer (NNR).

Vi ser ett stort ansvar i att förmedla en matkultur vidare till nästa generation men också ge de äldre en matupplevelse de känner igen. Vi strävar efter att vår matsedel ska vara av toppklass när det gäller smak, kvalitet, näring, klimat och profession.

Vi följer upp en rad klimattal för att säkerställa att vi har en matsedel som är klimatsamart. Våra klimattal är; ekologiskt, matsvinn, säsong, grönt, CO2e, närproducerat, MSC-fisk och mat lagad från grunden.

Är du intresserad av att veta mer, hör gärna av dig till oss på kostenheten!

Skolmjölk

I Svenljunga kommun ansöker vi om bidrag för att säkerställa att kunna servera mjölk på våra skolor och förskolor. Bidraget kommer från jordbruksverket och är ett EU-projekt.

Du kan läsa mer om skolmjölksstödet på Jordbruksverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

EU-logotyp Skolmjölksstödet

.

Poa Pettersson, Kostchef, 0325-180 00
Isabella Olsson, Kostansvarig, 073-909 50 14

Uppdaterad: