logga svenljunga

Du är här:

Skolmat

Alla barn får mat i skolan. Vi har en gemensam matsedel för alla våra förskolor och skolor . Dagligen serverar vi till den varma lunchen också salladsbord och passande tillbehör. På denna sida får du reda på vilken skolmat vi serverar de närmsta veckorna.

panerad fisk med tillbehör

Matsedel på våra restauranger

Varje vecka serveras en varierad matsedel innehållande fisk, fågel, kött och vegetariska alternativ

Varje dag finns ett salladsbord, inkluderat lingon och smörgåsgurka vid passande rätter.

Nedanstående matsedel är med reservation för ändringar.

Fetmarkerad betyder att eleverna har önskat denna mat.

matsedel vecka 8

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Gottfärslasagne

Morotsbiffar med rostad kulpotatis och currycreme

tisdag

Köttgryta serveras med kokt potatis

Mexikansk Paj

onsdag

Fiskbullar i dillsås serveras med kokt potatis

Chili sin Carne serveras med matvete

torsdag

Kockens Val

Kockens Gröna Val

fredag

Het Kyckingsoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Potatis och Purjolökssoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

matsedel vecka 9

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Gratinerad kycklingkorv serveras med hemgjort potatismos

Pasta med vitlöksfrästa champinjoner

tisdag

Pannbiff med stekt lök serveras med skysås och kokt potatis

Grönsaksbiffar serveras med kall sås och kulpotatis

onsdag

Apelsin och chilibakad fisk serveras med matvete

Falafel serveras med klyftpotatis och vitlökssås

torsdag

Kockens Val

Kockens Gröna Val

fredag

Svenljunga Gulaschssoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Svampsoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

matsedel vecka 10

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Spagetti och köttfärssås

Texaspizza

tisdag

Chili con Pollo serveras med matvete

Bakad potatis med medelhavsröra

onsdag

Panerad fisk serveras med kall ananassås och potatis

Kikärtsbiffar serveras med tzatziki och klyftpotatis

torsdag

Kockens Val

Kockens Gröna Val

fredag

Grönsakssoppa servers med hembakat bröd och tillbehör

Rostad majssoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Matsedel vecka 11

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Korv och makaroner

Spenat och ostpaj

tisdag

Panerad kyckling med ugnsrostad potatis och kall sås

Kikärtsgryta med basilika serveras med ris

onsdag

Toscansk fiskgratäng serveras med kokt potatis

Pastasallad med ost, dressing

torsdag

Kockens Val

Kockens Gröna Val

fredag

Överlidas ostsoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Linssoppa med kokosmjölk och tomat serveras med hembakat bröd och tillbehör

Matsedel vecka 12

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Panerad fisk med kall sås och kokt potatis

Ugnspannkaka serveras med äpple och kanelkeso

tisdag

Thailändsk kycklinggryta serveras med ris

Pasta Rosso

onsdag

Pasta Carbonara

Blomkålsgryta med röd curry serveras med matvete

torsdag

Kockens Val

Kockens Val

fredag

Mexikansk köttsoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Kålsoppa med köttfärs serveras med hembakat bröd och tillbehör

Specialkost

Vi serverar specialkost på alla våra skolor och förskolor. Mer information och ansökningsblankett hittar du på sidan om specialkost.

Matsedelsplanering

Matsedelsarbetet bedrivs av två matsedelsgrupper som från och med hösten 2022 lägger matsedlar för förskola, skola och äldreomsorgen. Att planera matsedel är ett stor och viktigt arbete. Vi utgår från en rad styrdokument när vi planerar matsedel, främst Livsmedelsverket, våra klimatlöfte, våra nämndmål och Nordiska näringsrekommendationer (NNR).

Vi ser ett stort ansvar i att förmedla en matkultur vidare till nästa generation men också ge de äldre en matupplevelse de känner igen. Vi strävar efter att vår matsedel ska vara av toppklass när det gäller smak, kvalitet, näring, klimat och profession.

Vi följer upp en rad klimattal för att säkerställa att vi har en matsedel som är klimatsamart. Våra klimattal är; ekologiskt, matsvinn, säsong, grönt, CO2e, närproducerat, MSC-fisk och mat lagad från grunden.

Är du intresserad av att veta mer, hör gärna av dig till oss på kostenheten!

Måltider med mål

Kostenheten strävar efter att var en kostenhet i framkant och jobbar med följande mål:

  • Matsedel i toppklass - nöjda matgäster
  • Matsalar att trivas i
  • Hållbarhet både vad gäller klimat och ekonomi
  • Kockar med bästa kompetensen

Skolmjölk

I Svenljunga kommun ansöker vi om bidrag för att säkerställa att kunna servera mjölk på våra skolor och förskolor. Bidraget kommer från jordbruksverket och är ett EU-projekt.

Du kan läsa mer om skolmjölksstödet på Jordbruksverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

EU-logotyp Skolmjölksstödet

Mogaskolans kök - 0325-182 19

Klockaregårdens kök - 0325-181 87

Östrabos kök - 0325-181 16

Hillaredskolans kök - 0325-189 51

Sexdregaskolans kök - 0325-185 24

Torsgårdens kök - 0325-181 80

Landboskolans kök - 0325-182 46

Överlidaskolans/Mjöbäck kök -0325-180 02

Mårdaklevskolans kök - 0325-184 73

Svedjan kök - 0325-181 18

Mattransporten - 0325-182 19

.

Poa Pettersson, Kostchef, 0325-180 00
Isabella Olsson, Kostansvarig, 073-909 50 14

Uppdaterad: