Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Landbo förskola, Svenljunga

På Landbo förskola är det allas gemensamma ansvar att alla barn ska må bra och känna sig trygga. Vi har ett nära samarbete mellan avdelningarna och en gemensam utegård där barnen möter alla barn som går på vår förskola.

Någon som målar ett rött hjärta på ett papper med kritor

Förskolan

Landbo förskola byggdes år 2011 och finns i Svenljungas centralort med närhet till grönområden och lekplatser. Vi har en gemensam gård med varierande terräng. Förskolan tillhör och är en del av centralortens skolområde.

Förskolan består av fyra avdelningar uppdelade på två sidor, Humlan och Nyckelpigan för de yngre barnen samt Fjärilen och Trollsländan för de äldre barnen. På Landbo har vi två gemensamma torg där barnen kan mötas.

Varje avdelning har en egen ateljé för skapande aktiviteter. Vi ändrar regelbundet lekmiljöerna i lokalerna efter barnens intresse och önskemål, det för att stimulera barnens lärande, utveckling och fantasi.

För regelbunden information till vårdnadshavare använder vi lärplattformen InfoMentor Länk till annan webbplats..

Vad kännetecknar oss?

En gemensam förskola

På Landbo förskola är det allas gemensamma ansvar att alla ska må bra och känna sig trygga. Vi har ett nära samarbete mellan avdelningarna och en gemensam utegård där barnen möter hela förskolans barn samt pedagoger.

Vår förskola arbetar efter ett interkulturellt förhållningssätt, då vi lever i ett mångkulturellt samhälle där allas kulturer är viktiga. Vi strävar efter att uppmärksamma våra barns kulturer och dess likheter samt olikheter. Alla har olika kulturer oavsett vem du är eller varifrån du kommer. Kultur står för levnadssätt och värderingar som kan skilja sig åt mellan människor.

Språk

För att ge varje barn de bästa förutsättningar i sin språkutveckling, arbetar vi med tecken som stöd och bildstöd. Vi har ett nära samarbete med Svenljunga bibliotek och har tillsammans skapat ett “föräldrabibliotek” på förskolan. Här kan du som vårdnadshavare enkelt låna hem böcker på olika språk och böcker för olika åldrar. Vi arbetar aktivt med barnens språkutveckling genom sagor, sång, rim och ramsor.

Specialpedagogiska skolmyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Göteborg spelade in en film hösten 2016 om vårt arbete med barns språkutveckling. Se filmen här, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. den ingår också i ett utbildningspaket för pedagoger.

Grön flagg

Sedan november 2012 är vår förskola Grön Flagg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. certifierad. Det är en internationell certifiering för förskolor och skolor. Grön Flagg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vill inspirera nästa generation att tillsammans ta ansvar för planeten vi bor på och vår gemensamma framtid. Det finns 9 olika områden att arbete med. Varje år väljs nya områden ut på vår förskola. Exempel på teman som vi har arbetat med är Djur & Natur, Skräp & Avfall och Livsstil & Hälsa.

.

Uppdaterad: