Tillbaka till startsidan

Du är här:

Östra Frölunda skola

Vi är en liten familjär skola där barn och elever växer ihop från förskola till mellanstadiet. Alla lär känna varandra tidigt och detta ger en trygg vardag. Förutom att lära sig en massa nytt tillsammans är vi också en familj.

Beskriver min bild

Hos oss finns förskola, fritidshem och skola samlat på ett och samma ställe. Barnen har möjlighet att lära känna varandra redan från början.


Vi är en liten, familjär skola, i år har vi cirka 50 elever från förskoleklass till årskurs 4. De elever som hör till oss men går i 5:an och 6:an går detta läsår i Mårdaklevs skola. Många elever åker skolskjuts och kommer från området kring Östra Frölunda, Håcksvik, Mårdaklev och Kalv.


Skolan byggdes 1951 och är en tidstypisk byggnad på utsidan men ombyggd på insidan. I huset finns bibliotek, slöjdsalar förskola, skola och fritids. Alla klassrum är utrustade med dator, projektor och annan teknisk utrustning som förbättrar undervisningen. Vi har en skolskog som ligger mindre än en kilometer från skolan.

Fritidshemmet

Fritidshemmet kompletterar skolan och erbjuder en meningsfull fritid. Fritidshemmet ska vara ett stöd i barnens utveckling och förena omsorg och pedagogik.


Varje vecka har vi planerade aktiviteter som exempelvis gymnastik, hantverk, pyssel, lekar, spel, film, TV-spel och bakning.


Vi har ibland större övergripande projekt tillsammans med skola och/eller förskola. Vi lägger också vikt vid den fria leken och att ge möjlighet att få koppla av efter skoldagar. De flesta aktiviteter ät frivilliga för barnen. Vi är ute på vår skolgård varje dag.

Föräldraförening

Föräldraföreningen är en länk mellan hemmet och skolan där vi tillsammans kan göra det bästa för barnen. Föräldraföreningen är med och ordnar umgänges- och fixardagar. Alla som har barn i åldern 0-13 år är välkomna som medlemmar.


Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: