Tillbaka till startsidan

Du är här:

Östra Frölunda skola

Varje dag lär vi oss något nytt tillsammans! Vi är en liten skola där barn och elever växer upp tillsammans och har möjlighet att lära känna varandra redan från början. Hos oss finns förskola, fritidshem och skola samlat på ett och samma ställe.

två korta pennor som ligger bredvid en tunn bok 

Skolan

Även om vi är en liten skola, är vi en skola som växer! Alla lär känna varandra tidigt och detta ger en trygg vardag.

Östra Frölunda skola tillhör Kindaholm och är en del av vårt södra skolområde. På skolan går det runt 70 elever från förskoleklass till årskurs 6. De elever som hör till oss men går i 6:an går i Mårdaklevs skola. Många elever åker skolskjuts och kommer från området kring Östra Frölunda, Håcksvik, Mårdaklev och Kalv.

Skolan byggdes 1954 och är en tidstypisk byggnad på utsidan men ombyggd på insidan. I huset finns bibliotek, slöjdsalar förskola, skola och fritids. Vi har en skolskog som ligger mindre än en kilometer från skolan.

Snart står skolan inför ytterligare förändring! Kommande år ska skolan renoveras och alla elever som bor i Håcksvik, Kalv, Mårdaklev och Östra Förlunda kommer att gå i den nyrenoverade skolan framöver.

För regelbunden information till vårdnadshavare och elever använder vi lärplattformen InfoMentor Öppnas i nytt fönster..

Fritidshemmet

Fritidshemmet kompletterar skolan och erbjuder en meningsfull fritid. Fritidshemmet är ett stöd i barnens utveckling och förenar omsorg och pedagogik.

Varje vecka har vi planerade aktiviteter som exempelvis gymnastik, hantverk, pyssel, lekar, spel, film, TV-spel och bakning.

Vi har ibland större övergripande projekt tillsammans med skola och/eller förskola. Vi lägger också vikt vid den fria leken och att ge möjlighet att få koppla av efter skoldagar. De flesta aktiviteter är frivilliga för barnen. Vi är ute på vår skolgård varje dag. Vi utnyttjar också naturen runt om oss, både skogen och sjöarna.

.

Uppdaterad: