Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Högvadskolan

Äntligen är byggnationen av nya Högvadskolan klar. Vi startar upp vår verksamhet i skolan i augusti 2024. Högvadskolan är för elever från förskoleklass upp till årskurs 6. Vår trivsamma och nybyggda landsbygdsskola ligger naturnära i Överlida. Skolan ligger söder om Svenljungas centralort, i Högvadsområdet.

Beskriver min bild

Nybyggd skola

Äntligen är byggnationen av nya Högvadskolan klar. Detta innebär att del två av vår stora satsning på ny skolorganisation är färdigställd! Nu pågår flytt till den nya skolan. Vi startar verksamheten med skola och fritidshem i augusti 2024.

Som elev på Högvadskolan ska du få med dig goda kunskaper, gott självförtroende och en positiv framtidstro. Våra ledord är goda relationer, god undervisning, trygghet och studiero. Tillsammans skapar vi en trygg och varm atmosfär som grund för elevernas kunskapsutveckling.

Eleverna går i relativt små grupper vilket ger möjligheter för varje barn att bli sedd och utvecklas utifrån sina individuella behov.

För regelbunden information till vårdnadshavare och elever använder vi lärplattformen InfoMentor Öppnas i nytt fönster..

Eleverna tillbringar en del av dagen stillasittande i skolan. Studier visar att elever får bättre studieresultat, koncentrationsförmåga och lust att lära om skolarbetet varvas med fysisk aktivitet och regelbunden näringsriktig kost. Vi arbetar aktivt för att eleverna varje dag har någon form av fysisk aktivitet.

Behöver du komma i kontakt med personalen på elevhälsan? Kontaktuppgifter finner du på sidan om barn och elevhälsa.

Efter skoldagens slut erbjuds eleverna att delta i skolans fritidshem. Avdelningen har cirka 25 barn och erbjuder aktiviteter både inomhus och utomhus.

Byggprojektet med Mjöbäcks fritidshem fortsätter under hösten 2024. Detta innebär att fritidshemsverksamheten under höstterminen blir i Överlida på Högvadskolan.

Har du som vårdnadshavare funderingar om fritidshemsplacering, kontakta Agneta Elverlind planerings- och utredningssekreterare.

.

Uppdaterad: