Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Mårdaklev skola

Väldens bästa pulkabacke! Den har vi i anslutning till vår skola! Dessutom har vi nära till naturen och kan därför vara mycket utomhus, bland annat i vår skolskog.

två block som ligger på ett bord

Skolan

Under renoveringen av Östra Frölunda skola, läser eleverna i kindaholmsområdet tillsammans på Mårdaklev skola.

Vi har nära till naturen och dessutom har vi en stor idrottshall bredvid skolan. I vår skola går det cirka 50 elever från förskoleklass till årskurs 6. Klasserna som finns på skolan är F-1:an, 2-3:an och 5-6:an. Mårdaklev skola tillhör Kindaholm och är en del av vårt södra skolområde.

Vi har ett gott klimat på skolan. Vi arbetar mycket med trivsel och hur vi är mot varandra. Alla som är i skolan ska känna sig trygga när de är här. Vi ser varandras olikheter som en tillgång.

På fredagar skriver alla elever i sin loggbok där de får reflektera över sin skolvecka. Det är frågor om vad de har lärt sig och hur dagar och lektioner har varit.

För regelbunden information till vårdnadshavare och elever använder vi lärplattformen InfoMentor Öppnas i nytt fönster..

Skolmaten

Vi är väldigt stolta över vårt skolkök och maten som lagas där till både förskola och skola. Råvarorna som används är till stor del ekologiska. Maten är omtyckt och det är därför det är minimalt med mat som slängs.

Vår kock har matråd med eleverna ett par gånger per termin. Samverkan behöver alla träna på från tidig ålder!

Fritidshemmet

Fritidshemmet ligger i samma byggnad som skolan. Öppning och stängning delar vi med förskolan. Arbetet utgår ifrån elevernas intresse, där vi kopplar arbetet mot läroplanens mål och skolans pågående arbetsområden.

.

Uppdaterad: