Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Torghandel

Har du varor som du vill sälja? På Svenljunga torg finns det möjlighet att hyra en plats för torghandel. Det ska vara lätt för dig som knalle att sälja på vårt torg i Svenljunga. På denna sida får du reda på vad som gäller kring torghandel hos oss.

en bild på röda och rosa blommor på ett torg

Svenljunga torg

Torghandel bedrivs idag på Svenljunga torg. För att reglera torghandeln finns ordningsföreskrifter för torghandel. Dessa berättar bland annat vilka tider som gäller för försäljning, vad som får säljas, vad som gäller för avfallshantering med mera.

Tider för torghandel

Torghandel får ske helgfria måndagar-lördagar samt vardag före helgdag. Försäljningstiden börjar klockan 08.00 och slutar klockan 21.00. På lördagar samt midsommarafton och nyårsafton slutar försäljningstiden klockan 14.00. Observera att du inte får ställa upp något på torgplatsen innan klockan 06.00. 

Bokning av torghandelsplats

På Svenljunga torg finns sex stycken tillfälliga torgplatser längs med gångstråket. Du kan boka flera rutor intill varandra om du behöver en större yta. Vi tar inte ut någon avgift för att du hyr en plats men du måste boka innan du ställer upp ditt stånd

Fyll i blanketten Ansökan om saluplats för torghandel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och lämna in till oss på gatu- och fritidsenheten. Var ute i god tid med att skicka in din ansökan.

.

Fredrik Skoog, Gatu- och fritidschef, 0325-181 93

Uppdaterad: