Tillbaka till startsidan

Du är här:

Företag - stöd och nätverk

Många företag påverkas av regeringens och folkhälsomyndighetens åtgärder mot smittspridning av coronavirus. Vi vill underlätta och kan därför erbjuda  • Anstånd på betalning av fakturor för sophämtning, VA, miljötillsyn, bygglov med mera.

  • Förlängda svarstider för kompletteringar om det inte föreligger en allvarlig risk eller liknande som behöver åtgärdas.


Skriv till oss på adressen samhallsbyggnad@svenljunga.se och berätta vad du vill ha hjälp med. Ange fakturanummer, kundnummer eller diarienummer.

Du som företagare kan alltid vända dig till oss med din fråga. Vi lotsar dig rätt, ger tips och råd. Vi samlar gärna alla berörda tjänstepersoner till ett gemensamt möte för att ta hand om dina frågor.

Beskriver min bild

Att utveckla ett företag eller göra verklighet av en idé kräver oftast någon att bolla med. Kanske vill du ha hjälp av någon expert i en särskild fråga eller någon som hjälper till med struktur i din utvecklingsprocess. Det är många som kan ge rådgivning, information, coachning och vägledning. Vi kan hjälpa dig att hitta rätt bollplank.

 

På Verksamt.se finns en hel del bra tips, information och inspiration.länk till annan webbplats

Tillstånd, regler och tillsyn

Du som företagare måste följa vissa regler, kan behöva tillstånd och vara förpliktigad till tillsyn. Vilka tillstånd och regler som gäller för just ditt företag är beroende på vilken bransch du är inom. Vi har samlat alla tillstånd, regler och tillsyn som vi hanterar. Hör gärna av dig om du har frågor.

Fakta om näringslivet i Svenljunga kommun

Kommunen har en lång tradition av företagsanda med anor inom garveri, textilverksamhet, träindustri, filter och mekanik. Även jordbruk och skogsbruk, besöksnäring, handel och tjänstesektorn är betydande.

De största företagen

De största företagen är Elmo Leather AB, Vokes Air AB, Blåkläder AB, Startrading AB, Mjöbäcks Entreprenad AB, Västkuststugan AB, Texrep Sweden AB, Berendsen Safety, Textilservice AB, Ajab Smide AB och ICA Kvantum.

Kommunikationer och infrastruktur

Riksväg 27 löper igenom kommunen till Borås. Där finns järnväg för resor i Sverige och Europa och dagliga avgångar till Stockholm. Göteborg, med skandinaviens största hamn, såväl som Landvetter och Jönköpings flygplats nås via riksväg 40.

Företagsregister

Vi har ett rikt och diversifierat näringsliv. Genom företagsregistretlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du hitta alla företag i vår kommun. Sök direkt på företagets namn eller styr ditt utval genom att söka på bransch eller ort.

I företagsregistret kan du söka bland omkring 1450 aktiva företag och organisationer.

Anställa med lönesubvention

Kanske blir du kontaktad av en ungdom som söker sommarjobb och som är för 2003, 2004, 2005. Då kan du har rätt till en lönesubvention.


Syftet med feriearbete är att bredda ungdomens kunskaper och skapa engagemang om arbetslivet inför kommande studie- och yrkesval.

Vi värnar alla tillsammans om att kompetens ska stanna i vårt närområde, för en hållbar och strategisk kompetensförsörjning.


Får man möjlighet att feriearbeta på ert företag i kommunen kan ni få ersättning för en del av lönen. Här finns mer informationPDF om vad som gäller för att få feriearbete med lönesubvention. Både ungdomen och företaget behöver fylla i en blanketten och skicka in till kommunen innan den 1 juni.


Åsa Johansson

Koordinator

asa.johansson@svenljunga.se

Tel. 0325-180 69

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt
Fredrik Dahl, Näringslivsstrateg, 0325-184 06
Emelie Romland, Kommunutvecklare, 0325-183 07

Uppdaterad: