Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Företag - stöd och nätverk

Du som företagare kan alltid vända dig till oss med din fråga. Vi lotsar dig rätt, ger tips och råd. Vi samlar gärna alla berörda tjänstepersoner till ett gemensamt möte för att ta hand om dina frågor.

glödlampa

Företagsbesök

Varje år besöker våra politiker företagen runt om i kommunen. Här kan du läsa mer och boka så att våra politiker kommer till ditt företag.

Starta företag

Att utveckla ett företag eller göra verklighet av en idé kräver oftast någon att bolla med. Svenljunga kommun samarbetar med företagsstart Sjuhärad. Dit kan man kostnadsfritt vända sig om man vill ha rådgivning, information, coachning och vägledning. Läs mer här om att starta företag

Tillstånd, regler och tillsyn

Du som företagare måste följa vissa regler, kan behöva tillstånd och vara förpliktigad till tillsyn. Vilka tillstånd och regler som gäller för just ditt företag är beroende på vilken bransch du är inom. Vi har samlat alla tillstånd, regler och tillsyn som vi hanterar. Hör gärna av dig om du har frågor.

Fakta om näringslivet i Svenljunga kommun

Kommunen har en lång tradition av företagsanda med anor inom garveri, textilverksamhet, träindustri, filter och mekanik. Även jordbruk och skogsbruk, besöksnäring, handel och tjänstesektorn är betydande.

De största företagen

De största företagen är Elmo Leather AB, Vokes Air AB, Blåkläder AB, Startrading AB, Mjöbäcks Entreprenad AB, Västkuststugan AB, Texrep Sweden AB, Berendsen Safety, Textilservice AB, Ajab Smide AB och ICA Kvantum.

Kommunikationer och infrastruktur

Riksväg 27 löper igenom kommunen till Borås. Där finns järnväg för resor i Sverige och Europa och dagliga avgångar till Stockholm. Göteborg, med skandinaviens största hamn, såväl som Landvetter och Jönköpings flygplats nås via riksväg 40.

Företagsregister

Vi har ett rikt och diversifierat näringsliv. Genom företagsregistret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du hitta alla företag i vår kommun. Sök direkt på företagets namn eller styr ditt utval genom att söka på bransch eller ort.

I företagsregistret kan du söka bland omkring 1450 aktiva företag och organisationer.

Behov av arbetskraft?

Kanske finns personen hos oss på arbetsmarknadsenheten. Praktik kan leda till en framtida anställning. Våra coacher stöttar er och deltagaren med täta uppföljningar och svar på praktiska frågor. Har ni möjlighet att erbjuda praktikplats eller arbetsträning för våra deltagare som står nära arbetsmarknaden? Tveka då inte att höra av dig till oss.

Ulla Lundberg, koordinator inom arbetsmarknad.

Tel. 0325-18065 eller mail ulla.lundberg@svenljunga.se

.

Fredrik Dahl, Näringslivsstrateg, 0325-184 06
Emelie Romland, Kanslichef, 0325-183 07

Uppdaterad: