Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Om Överlida

Ett samhälle med stark textilhistoria precis vid vackra sjön Hallången. Pendlingsavstånd på en timme till flera städer som Borås, Falkenberg, Varberg och Göteborg. Här ligger förebilden för de lokala bankerna, Mjöbäcks Sparbank. Den uppskattade campingen Överlida camping bjuder på flera fritidsaktiviteter. I Överlida har kända textilprodukter formgivna av Carl Malmsten producerats och här fanns under mitten av 1900-talet Europas största hönsgård!

Flygfoto över Överlida

Överlida fungerar som servicecentra för den södra kommundelen och i tätorten bor cirka 520 personer. Området är beläget intill länsväg 154.

I samhället finns bland annat en bank, bygdegård, bageri, blomsteraffär och skola för årskurserna 3-6. De lägre årskurserna har sin skola i Mjöbäck, några kilometer söderut. Förskola och fritidshem finns också i Överlida. Just nu håller vi på med en stor satsning på skolorganisationen i området, vilket bland annat innebär att vi bygger en ny skola upp till årskurs 6 i Överlida, läs mer om vår satsning på skolorganisationen.

Vid Stora Hallången ligger badplatsen Näset. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här hittar du en härlig sandstrand med brygga och hopptorn, perfekt för soliga dagar. Det finns även bänkar och grillplats.

Lekplatsen i Överlida finns vid Ringvägen, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. den ligger mellan husen och det är lämpligast att ta sig dit via infart mellan Ringvägen 10 och 12.

Näringslivet innefattar en mängd småföretag inom textil, verkstadsindustri, markentrepenörer och byggföretag.

Med närhet, inom en timme, till större städer så som Borås, Göteborg, Falkenberg och Varberg, funkar det bra att pendla till arbete. Det finns också ett väl utbyggt fibernät som skapar goda möjligheter för hemarbete.

Engagerade människor gör att orten lever upp. Ett flertal arrangemang annordnas varje år och här erbjuds sagolika vandringsstråk och ett ett rikt utbud av sport och rekreation. Överlida är ett litet samhälle med stort hjärta!

Beskriver min bild

.

Fredrik Dahl, Näringslivsstrateg, 0325-184 06

Uppdaterad: