Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Lediga tomter

För den som vill bygga nytt kan vi erbjuda tomter i attraktiva lägen, med närhet till naturen och mycket förmånliga prislägen. På denna sida får du reda på vilka lediga tomter vi har just nu.

Bra lägen på flera orter

I Svenljunga tätort finns det gott om tomter som ligger centralt i redan etablerade områden. I Holsljunga finns det tomter med närhet till Holsjön med en lång vacker sandstrand och en populär camping. I södra delen av kommunen erbjuder vi tomter med sjönära placering. I natursköna Kalv ligger några tomter på öppen ängsmark med närhet och utsikt över sjön. Uppe på en höjd i Överlida ligger några tomter placerade med vidsträckt utsikt över sjön. I norra delen av kommunen finns det byggklara tomter Hillared (nära riksväg 27), även här högt placerade ovanför samhället med vacker utsikt. Här finns skola, handel och flera industrier.

Bygg i Kindaholm

Lantligt läge i hjärtat av Västsverige! I Svenljunga kommuns södra del, bland vattendrag, skog och ängar ligger de fyra orterna Östra Frölunda, Mårdaklev, Kalv och Håcksvik. Tillsammans bildar de området Kindaholm. I detta område som präglas av gemenskap och närhet kan du skapa ditt drömboende.

Bygg på Solhöjd i Överlida

Högt beläget i Överlida, med utsikt över närområdet, ligger bostadsområdet Solhöjden. De cirka 900 kvadratmeter stora tomterna erbjuder möjlighet till modernt boende med naturen runt hörnet, alltid nära till fiske, bad eller långa skogspromenader. Höjdstigen med bostadsområdet Solhöjden ligger norr om Överlida centrum.

Tomterna kostar 20 835 kronor och säljs i befintligt skick. VA anslutningsavgift tillkommer.

Boka din drömtomt i Stråvik i Holsljunga

Från tisdag den 14 februari klockan 17.00 kan du via ett webbformulär skicka in din intresseanmälan för tomtköp på Stråvik 1:6. När du skickat in din intresseanmälan får du en e-postbekräftelse där det framgår att vi har mottagit din intresseanmälan.

Vi kontaktar intresserade i turordning, alltså får den som först anmäler intresse välja och boka tomt först. Därefter går vi vidare i turordningen och nästa person får möjlighet att boka tomt.

När du bokar din tomt behöver du betala in 5 000 kronor i bokningsavgift. Denna avgift får du tillbaka om du sedan går vidare med att köpa bostadstomten. Om du väljer att inte gå vidare med köpet får du inte tillbaka bokningsavgiften.

Priser:

  • Tomt 1, 2 och 3 kostar 459 375 kronor per tomt.
  • Tomt 4, 5, 6 och 7 kostar 328 125 kronor per tomt.
  • Tomt 8, 9, 10 och 11 kostar 262 500 kronor per tomt.

Anmäl ditt intresse »

Undrar du vad tomten kostar?

Du kan räkna ut det själv det enligt vår tomtpristaxa Pdf, 765 kB, öppnas i nytt fönster., eller gör det enkelt för dig själv - ring oss så kan vi samtidigt berätta mer om läget och svara på andra frågor du har.

Byggklara tomter

Vi har cirka 120 tomter av olika typer. Villatomterna varierar i storlek - allt från 800 kvadratmeter till 1 500 kvadratmeter - på vissa tomter passar det med sluttningshus medan andra inte tillåter annat än enplanshus.

.

Fredrik Dahl, Näringslivsstrateg, 0325-184 06

Uppdaterad: