Tillbaka till startsidan

Du är här:

Buss, tåg och andra resor

På denna sida kan du läsa om buss- och närtrafik i vår kommun, samt om färdtjänst och riksfärdtjänst. Det finns inga tågförbindelser i vår kommun.

Beskriver min bild

Busstrafik

Busstrafiken har flera linjer till städer och kommuner i vårt närområde och det finns även busslinjer inom kommunen. Det är Västtrafik som ansvarar för kollektivstrafiken i Svenljunga.

Läs mer på Västtrafiks hemsida » Länk till annan webbplats.

Vi erbjuder gratis busskort för seniorer, samt för ungdomar under sommarlovet.

Högskoleresor

Vi erbjuder högskolestuderande, som är folkbokförda i vår kommun, rabatt på månadskort för daglig pendling till högskolor.

Färdtjänst

Färdtjänst är en kollektivtrafiklag och får anlitas av den som är folkbokförd i Svenljunga kommun och som efter ansökan har fått färdtjänsttillstånd.

Närtrafik

Närtrafik är en kollektivtrafik som körs med mindre fordon, exempelvis en taxibil. Resan måste beställas i förväg och då senast två timmar innan turens avgång.

Riksfärdtjänst

Färdtjänst utanför kommunens färdtjänstområde kallas för riksfärdtjänst. Det kan ges till personer som till följd av stor och varaktig funktionsnedsättning måste resa på ett särskilt kostsamt sätt.

Tågförbindelse

I kommunen finns inga tågförbindelser, du får ta sig till närliggande orter såsom Kinna eller Borås för att kunna åka tåg. 

.

Kontakt
Svenljunga kommun, 0325-180 00

Uppdaterad: