Du är här:

Busskort

Vi erbjuder gratis busskort till ungdomar på sommaren, samt helårs busskort till seniorer. På denna sida får du reda på när och hur du kan resa med dessa, samt hur och om du kan få ett busskort av oss.

Blå Västtrafik buss står vid busshållplatsen i Svenljunga centrum.

Seniorbiljett

Är du över 65 år och folkbokförd i Svenljunga kommun? Då erbjuder vi dig Västtrafik seniorbiljett. Det enda du betalar är en administrativ engångsavgift på 175 kronor.*

Med denna biljett kan du resa dygnet runt inom Svenljunga kommunzon på alla Västtrafiks linjer och vid resor med Närtrafik. Om du vill resa med Västtrafik till en annan kommun får du själv betala för den del av resan som är utanför kommunens zongräns.

Seniorbiljetten gäller inte vid resor med färdtjänst.

Beställ din biljett

När du fyller 65 år kan du beställa seniorbiljetten på www.vasttrafik.se/seniorerbjudande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det tar ungefär en vecka från det att Västtrafik tagit emot din beställning tills du får ditt kort, så tänk på att göra din beställning i god tid.

När du beställer ett seniorbiljetten godkänner du samtidigt att bli registrerad i Västtrafiks kundregister. Det är en förutsättning för att kunna ta del av erbjudandet, eftersom biljetten är personlig och ditt namn trycks på baksidan av kortet. En fördel med detta är att om du tappar bort din seniorbiljett kan du kontakta Västtrafiks kundservice, som med hjälp av dina uppgifter i kundregistret beställer ett nytt kort utan kostnad. 

Har du frågor om seniorbiljetten?

Kontakta Västtrafiks kundservice på telefon 0771 - 41 43 00. Eller läs mer på www.vasttrafik.se/seniorbiljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

* Enligt avtal mellan kommunen och Västtrafik bekostar kommunen din seniorbiljett. En administrativ engångsavgift på 175 kronor tas ut av dig när du tackar ja till erbjudandet. Betalning sker via hemskickad faktura. Om avtalet skulle upphöra i framtiden skickas information till dig innan seniorbiljetten spärras.

Ungdomskort

Fritidskorten gäller hela sommarlovet för resor med kollektivtrafik i hela regionen.

Hur får jag ett ungdomskort?

Det kostnadsfria fritidskortet finns för avhämtning från måndag 16 maj till och med måndag den 30 maj på biblioteket eller bokbilen Hjulius.

Det finns kort för alla elever i vår kommun som på vårterminen lämnar årskurs 7 till 9 på grundskolan och 1 till 2 på gymnasieskolan (till och med det år du fyller 20). Även du som saknar personnummer kan få ett busskort.

Du behöver inte ansöka, men du måste hämta kortet själv. Din vårdnadshavare kan också hämta ut kortet åt dig.

Korten är personliga. Skriv ditt namn på baksidan. Tänk på att ta hand om ditt kort ordentligt! Det är en värdehandling och du ansvarar själv för kortet. Du får inte ett nytt kort om du tappar ditt.

Om du behöver ett busskort under skolåret och läser på gymnasiet ska du läsa här istället »

Om du läser på högskola eller universitet och behöver reseersättning, läs här istället »

Ungdomsaktiviteter i Svenljunga på sommaren

Fritidskortet ger dig en stor möjlighet att upptäcka din omvärld, nu i sommar är det ett bra tillfälle att passa på att lära känna mer av din hemkommun och träffa kompisar. Följ gärna vår facebooksida Ung i Svenljunga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att få reda på en massa gratis aktiviteter som du kan vara med på under sommaren. Fler tips kan du även få via vår turistinformation.

.

Kontakt
Svenljunga kommun, 0325-180 00

Uppdaterad: