Tillbaka till startsidan

Du är här:

Busskort

Vi erbjuder gratis busskort till ungdomar på sommaren, samt helårs busskort till seniorer. På denna sida får du reda på när och hur du kan resa med dessa, samt hur och om du kan få ett busskort av oss.

Beskriver min bild

Seniorbiljett

Är du över 65 år och folkbokförd i Svenljunga kommun? Då erbjuder vi dig Västtrafik seniorbiljett. Det enda du betalar är en administrativ engångsavgift på 165 kronor.*

Med denna biljett kan du resa dygnet runt inom Svenljunga kommunzon på alla Västtrafiks linjer och vid resor med Närtrafik. Om du vill resa med Västtrafik till en annan kommun får du själv betala för den del av resan som är utanför kommunens zongräns.

Seniorbiljetten gäller inte vid resor med färdtjänst.

Beställ din biljett

När du fyller 65 år kan du beställa seniorbiljetten på www.vasttrafik.se/seniorerbjudande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det tar ungefär en vecka från det att Västtrafik tagit emot din beställning tills du får ditt kort, så tänk på att göra din beställning i god tid.

När du beställer ett seniorbiljetten godkänner du samtidigt att bli registrerad i Västtrafiks kundregister. Det är en förutsättning för att kunna ta del av erbjudandet, eftersom biljetten är personlig och ditt namn trycks på baksidan av kortet. En fördel med detta är att om du tappar bort din seniorbiljett kan du kontakta Västtrafiks kundservice, som med hjälp av dina uppgifter i kundregistret beställer ett nytt kort utan kostnad. 

Har du frågor om seniorbiljetten?

Kontakta Västtrafiks kundservice på telefon 0771 - 41 43 00. Eller läs mer på www.vasttrafik.se/seniorbiljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

* Enligt avtal mellan kommunen och Västtrafik bekostar kommunen din seniorbiljett. En administrativ engångsavgift på 165 kronor tas ut av dig när du tackar ja till erbjudandet. Betalning sker via hemskickad faktura. Om avtalet skulle upphöra i framtiden skickas information till dig innan seniorbiljetten spärras.

Ungdomskort

Fritidskorten gäller hela sommarlovet fram till den 31 augusti och gäller resor med kollektivtrafik i hela regionen.

När du reser med kollektivtrafiken måste du ta ansvar för att följa de aktuella rekommendationerna som Folkhälsomyndigheten ger och de restriktioner som Västtrafik anger. Exempelvis ska du inte resa om du känner även lindriga symptom och se alltid till att hålla avstånd till andra resenärer och tvätta händerna regelbundet och ordentligt.

Hur får jag ett ungdomskort?

Det finns kort för alla elever i vår kommun som på vårterminen lämnar årskurs 7 till 9 på grundskolan och 1 till 2 på gymnasieskolan (gäller inte dig som är äldre än 19 år och går ut årskurs 3 i gymnasiet). Även du som saknar personnummer kan få ett busskort.

Du behöver inte ansöka, men du måste hämta kortet själv. Din vårdnadshavare kan också hämta ut kortet åt dig.

Du hämtar ditt kort från onsdag den 27 maj i Kontaktcenter Länk till annan webbplats. på kommunhuset (Boråsvägen 13) eller på biblioteket Länk till annan webbplats. (Kinnagatan 2). Du måste hämta ut ditt busskort senast tisdag den 23 juni.

Kom ihåg att hålla avstånd när du hämtar ut ditt busskort och var beredd på att vänta utomhus ifall det är för många besökare på plats samtidigt.

Korten är personliga. Skriv ditt namn på baksidan. Tänk på att ta hand om ditt kort ordentligt! Det är en värdehandling och du ansvarar själv för kortet. Du får inte ett nytt kort om du tappar ditt.

Om du behöver ett busskort under skolåret och läser på gymnasiet ska du läsa här istället »

Om du läser på högskola eller universitet och behöver reseersättning, läs här istället »

Ungdomsaktiviteter i Svenljunga på sommaren

Fritidskortet ger dig en stor möjlighet att upptäcka din omvärld, nu i sommar är det ett bra tillfälle att passa på att lära känna mer av din hemkommun och träffa kompisar. Följ gärna vår facebooksida Ung i Svenljunga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att få reda på en massa gratis aktiviteter som du kan vara med på under sommaren. Fler tips kan du även få via vår turistinformation.

.

Kontakt
Svenljunga kommun, 0325-180 00

Uppdaterad: