Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Busskort

Vi erbjuder gratis busskort till ungdomar på sommaren, samt helårs busskort till seniorer. På denna sida får du reda på när och hur du kan resa med dessa, samt hur och om du kan få ett busskort av oss.

Beskriver min bild

Seniorkort

Är du över 65 år och folkbokförd i Svenljunga kommun? Då erbjuder vi dig Västtrafik seniorkort. Det enda du betalar är en administrativ engångsavgift på 150 kronor.*

Med kortet kan du resa dygnet runt inom Svenljunga kommunzon på alla Västtrafiks linjer och vid resor med Närtrafik. Om du vill resa med Västtrafik till en annan kommun får du själv betala för den del av resan som är utanför kommunens zongräns.

 

Seniorkortet gäller inte vid resor med färdtjänst.

Så här gör du

Beställ ditt Västtrafik seniorkort genom vårt kontaktcenter. När du fyller 65 år får du ett brevfrån Västtrafik, ta med dig ditt svarskort och legitimation. På Kontaktcenter hjälper de dig med att beställa ditt kort. En faktura skickas hem till dig för betalning. Kortet skickas sedan till din folkbokföringsadress. Har du svårt att ta dig till Kontaktcenter, eller har tappat bort din svarstalong, kan du ringa Kontaktcenter så hjälper de dig.

 

Telefonnummer: 0325 - 180 00

Besöksadress: Boråsvägen 13, Svenljunga

När kommer kortet?

Det tar ungefär tre veckor från det att vi tagit emot din beställning tills du får ditt kort, så tänk på att göra din beställning i god tid.

 

När du beställer ett seniorkort godkänner du samtidigt att bli registrerad i Västtrafiks kundregister. Det är en förutsättning för att kunna ta del av erbjudandet, eftersom biljetten är personlig och ditt namn trycks på baksidan av kortet. En fördel med detta är att om du tappar bort ditt seniorkort kan du kontakta Västtrafiks kundservice, som med hjälp av dina uppgifter i kundregistret beställer ett nytt kort utan kostnad. 

Har du frågor om seniorkort?

Kontakta Västtrafiks kundservice på telefon 0771 - 41 43 00. Eller läs mer på vasttrafik.se/omseniorkortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

* Enligt avtal mellan kommunen och Västtrafik bekostar kommunen ditt seniorkort. En administrativ engångsavgift på 150 kronor tas ut av dig när du tackar ja till erbjudandet. Betalning sker via hemskickad faktura. Om avtalet skulle upphöra i framtiden skickas information till dig innan seniorkortet spärras.

Ungdomskort 2019

Fritidskorten gäller hela sommarlovet fram till den 31 augusti och gäller resor med kollektivtrafik i hela regionen.

Hur får jag ett ungdomskort?

Det finns kort för alla elever i vår kommun som på vårterminen lämnar årskurs 6 till 9 på grundskolan och 1 till 2 på gymnasieskolan (gäller inte dig som är äldre än 19 år och går ut årskurs 3 i gymnasiet). Även du som saknar personnummer kan få ett busskort. Du behöver inte ansöka, men du måste hämta kortet själv.


Du hämtar ditt kortet från tisdag 21 maj i kontaktcenter på kommunhuset. Från måndag den 27 maj kan du även hämta kortet på huvudbiblioteket eller biblioteksfilalerna. Du måste hämta ditt kort senast 19 juni.


Korten är personliga. Skriv ditt namn på baksidan. Tänk på att ta hand om ditt kort ordentligt! Det är en värdehandling och du ansvarar själv för kortet. Du får inte ett nytt kort om du tappar ditt.  


Om du behöver ett busskort under skolåret och läser på gymnasiet ska du läsa här istället »


Om du läser på högskola eller universitet och behöver reseersättning, läs här istället »

Ungdomsaktiviteter i Svenljunga på sommaren

Fritidskortet ger dig en stor möjlighet att upptäcka din omvärld, nu i sommar är det ett bra tillfälle att passa på att lära känna mer av din hemkommun och träffa nya kompisar. Följ gärna vår facebooksida Lovaktiviteter Svenljungalänk till annan webbplats för att få reda på en massa gratis aktiviteter som du kan vara med på under sommaren. Fler tips kan du även få via turistbyrån

.

Kontakt

Uppdaterad: 27 december 2019