Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Närtrafik

Närtrafik är till för alla som vill resa inom kommunen på landsbygden där linjelagd busstrafik saknas, samt till och från kommuncentrum eller närmaste tätort. Turen körs bara om någon bokat den.

liten leksaksbuss

Närtrafik i Svenljunga

Närtrafik är ett alternativ till den traditionella kollektivtrafiken på platser där färre personer åker kollektivtrafik. Detta för att minska antalet bussar som går tomma på våra vägar i onödan. Närtrafiken är anropsstyrd, det vill säga den går endast när någon beställer den.

Inför 2023 har Västtrafik ytterligare förbättrad närtrafiken:

Alla biljetter i Västtrafiks sortiment ska gälla även i närtrafiken, både digitala biljetter och biljett på plastkort. (Kontoladdning kommer inte vara giltig som biljett eftersom fordonen saknar de biljettmaskiner som krävs.)

Närtrafiken syns vid sökning av resor i Västtrafik To Go.

Utbudet ökas med fler möjliga tider att resa på.

Fler närtrafikhållplatser, nu inte bara i tätort utan även i stråk där kollektivtrafiken går ofta.

På Västtrafiks webbplats hittar du all information som handlar om närtrafiken i vår kommun. Här kan du läsa om vilka tider närtrafiken gäller, hållplatser, aktuella priser och all annan information du behöver:

Klicka här för att komma till Västtrafik och mer information om närtrafik i Svenljunga kommun. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Seniorbiljett

När du fyller 65 år kan du beställa seniorbiljetten på www.vasttrafik.se/seniorerbjudande. Länk till annan webbplats.Det tar ungefär en vecka från det att Västtrafik tagit emot din beställning tills du får ditt kort, så tänk på att göra din beställning i god tid.

När du beställer ett seniorbiljetten godkänner du samtidigt att bli registrerad i Västtrafiks kundregister. Det är en förutsättning för att kunna ta del av erbjudandet, eftersom biljetten är personlig och ditt namn trycks på baksidan av kortet. En fördel med detta är att om du tappar bort din seniorbiljett kan du kontakta Västtrafiks kundservice, som med hjälp av dina uppgifter i kundregistret beställer ett nytt kort utan kostnad.

Med seniorbiljetten kan du resa inom Västtrafiks zon C vilket är följande områden: Bengtsfors, Bollebygd, Borås, Dals-Ed, Essunga, Falköping, Färgelanda, Grästorp, Gullspång, Götene, Herrljunga, Hjo, Karlsborg, Lidköping, Lysekil, Mariestad, Mark, Mellerud, Munkedal, Orust, Skara, Skövde, Sotenäs, Strömstad, Svenljunga, Tanum, Tibro, Tidaholm, Tranemo, Trollhättan, Töreboda, Uddevalla, Ulricehamn, Vara, Vänersborg, Vårgårda och Åmål.

.

Svenljunga kommun, 0325-180 00

Uppdaterad: