Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Trafik och gator

En av de viktiga förutsättningarna för att vi ska kunna ta oss till bostad, arbetsplats, skola med mera är att det finns gator och vägar. Här hittar du information om vilka regler som gäller och vem som ansvarar för vad.

Gul leksaksbuss.

Kommunens skötsel av vägar omfattar i huvudsak lokalgatorna inne i tätorterna medan Trafikverket ansvarar för riks- och länsvägarna på landsbygden och i tätorterna. Här beskriver vi den kommunala skötseln av vägar och gator i Svenljunga kommun. Du hittar information om gatubelysning, vintervägar och hur du ska gå tillväga för att göra en felanmälan via vår e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Målet med skötseln är att skapa god framkomlighet och hög säkerhet för alla person- och godsförflyttningar samt skapa ett trafikflöde som ger låg miljöpåverkan.

I Trafikverkets nationella vägdatabas (NVDB) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns information om vem som ansvarar för alla statliga, kommunala och enskilda vägar och gator i Sverige. 

För att gräva och schakta i gator och vägar krävs tillstånd. Det krävs också tillstånd om man tillfälligt använder torg och allmänna platser.

.

Fredrik Skoog, Gatu- och fritidschef, 0325-181 93

Uppdaterad: