Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Utbildning för företagare

Vårat lärcentrum erbjuder företagen i Svenljunga ett varierat utbud av kurser. De genomför bland annat Bättre-kurser som riktar sig speciellt mot företagare, men även andra högskolekurser inom olika områden.

Beskriver min bild

Digital kompetensutveckling

Vässa dina kunskaper innan du starta företag eller om du driver ett mindre företag. Med våra digitala utbildningar får du kostnadsfritt tillgång till kurser inom en mängd olika ämnen som ger dig kompetens att ta nästa steg. Genom vår nya plattform StarkTillväxt Svenljunga får du ta del av nästan 800 webbaserade utbildningar och föreläsningar.

Kurserna inom StarkTillväxt Svenljunga är riktade till dig som driver enmansföretag eller endast ha få anställda, samt dig som går i tankarna att starta ett företag och vill förbereda dig på detta steg genom utbildningarna.

Utbildningarna inom StarkTillväxt ger delvis diplom. De handlar om en mängd olika ämnesområden, allt från praktisk kunskap inom olika datorprogram till sådant som handlar om bokföring eller fackkunskap. När du har fått ditt inlogg är detta giltig i ett år.

Intresseanmälan till digitala utbildningar via StarkTillväxt Svenljunga
Intresseanmälan till digitala utbildningar via StarkTillväxt Svenljunga
Vill du starta företag eller driver du redan ett företag? * (obligatorisk)
Vill du starta företag eller driver du redan ett företag?
Om du inte tidigare haft kontakt med oss blir du efter intresseanmälan kontaktat av vår näringslivsstrateg.

Lärcentrum

Bättrekonceptet bygger förtroende mellan näringsliv, högskolor och lärcentra.  I konceptet spelar lärcentrum en viktig roll. I närkontakt med det lokala näringslivet söker de upp företag och marknadsför kurserna.

Det är i det lokala lärcentrumet som deltagarna samlas en gång per vecka under kurserna. Där byggs och utvecklas det viktiga nätverket mellan individer och mellan företag. Via telebildkonferenser är kursledaren på högskolan närvarande och under varje kurs träffas dessutom kursledaren och deltagare fysiskt flera gånger. 

Några av de företagsvinster som kurserna leder till är:

  • reella mätbara förbättringar i verksamheten som ett direkt resultat av kursen
  • nätverksbildningar på både individ- och organisationsnivå med andra företag i regionen
  • en gemensam plattform och ett gemensamt språk för de medarbetare som deltar, vilket ger en dynamik i utvecklingen av företaget
  • en nyfikenhet på fortbildning i allmänhet och högskolestudier i synnerhet, vilket gynnar utveckling i företaget.

.

Tiina Aavik, Rektor, 0325-182 23

Uppdaterad: