Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Studie- och yrkesvägledning

Elevens studie- och yrkesval kan ha stor betydelse för hur livet kommer att utvecklas och studie- och yrkesvägledning är en rättighet för alla elever. På denna sida lär du känna vår SYV Pia och vad hon kan hjälpa dig med.

Beskriver min bild

Jag brinner för att hjälpa dig hitta rätt väg

Jag heter Pia Hagrenius och jag arbetar som studie- och yrkesvägledare på Lärcentrum (komvux).


Min roll är att hjälpa alla våra kommuninvånare och elever att hitta sin väg till studier eller ut i arbetslivet. Vägledning är något jag brinner för, arbetar mycket med individuella samtal, gruppvägledning och hjälper dig som har frågor angående studier, dina betygsdokument och mycket mer.


Jag arbetar även med eleverna på Introduktionsprogrammet (IM), där vi gör gymnasiebesök, har vägledningssamtal, klassinformation och jag hjälper dem med att göra sina gymnasieval. Samarbetar också med Maria Häggqvist på Mogaskolan där vi i årskurs 4, 5 och 6 etablerar kontakt. Vårt mål är att försöka bygga på våra elever kunskaper för att göra ett väl underbyggt val inför gymnasiet.


Vid gymnasieavbrott är ni vårdnadshavare och ungdomar välkomna att boka tid hos mig för att få svar på era frågor eller planera annan aktivitet eller studier

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: 17 september 2019