Tillbaka till startsidan

Du är här:

Studie- och yrkesvägledning

Vårat studie- och yrkesval kan ha stor betydelse för hur livet kommer att utvecklas och studie- och yrkesvägledning är en rättighet för alla i kommunen. På denna sida lär du känna vår SYV Pia och vad hon kan hjälpa dig med.

Beskriver min bild

Vägledning för att hitta rätt väg för dig

Jag heter Pia Hagrenius och jag arbetar som studie- och yrkesvägledare (SYV) på Lärcentrum (komvux).


Min roll är att hjälpa alla våra kommuninvånare och elever att hitta sin väg till studier eller arbetsliv. Vägledning är något jag arbetar med dagligen. Det kan vara individuella samtal, gruppvägledning och hjälp med frågor om studier, dina betygsdokument och mycket mer.


På lärcentrum har vi elever som går på Introduktionsprogrammet (IM), med dem gör vi gymnasiebesök, har vägledningssamtal, klassinformation och jag hjälper till med gymnasievalet. Jag samarbetar med Maria Häggqvist som är SYV på Mogaskolan, där vi i årskurs 4 och 6 skapar kontakt. Vårt mål är att försöka bygga på våra elever kunskaper för att göra ett väl underbyggt val inför gymnasiet.


Vid gymnasieavbrott är ni vårdnadshavare och ungdomar välkomna att boka tid hos mig för att få svar på era frågor. Vi kan titta på andra studier eller annan aktivitet.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt
Pia Hagrenius, Studie och yrkesvägledare, 0325-182 13

Uppdaterad: