Du är här:

Satsning skolorganisation

Under 2021 startade vår största satsning på skolorganisation någonsin! Genom nybyggnad och renovering av skolorna i Östra Frölunda och Överlida skapar vi en ännu bättre lärmiljö för eleverna och en bättre arbetsmiljö för skolpersonalen. Dessutom blir det förbättrade förutsättningar för att rekrytera fler behörig skolpersonal, en förutsättning för att våra elever ska må bra i sin skolvardag och kunna ta ytterligare steg mot att nå sin fulla potential.

På denna sida kan du följa vår väg till en ny skolorganisation!

Beskriver min bild

Vilka förändringar blir det i skolorganisationen?

Förändringarna påverkar skolorna i södra kommundelen, rektorsområdena Högvad och Kindaholm.

I framtiden kommer det att finnas:

  • Förskola och skola till och med årskurs 6 samt fritidshem i Östra Frölunda.
  • Förskola och skola till och med årskurs 6 samt fritidshem i Överlida.
  • Förskola och fritidshem i Mårdaklev.
  • Förskola och fritidshem i Mjöbäck.
  • Förskola och fritidshem i Holsljunga.

Vi kommer att totalrenovera nuvarande lokaler i Östra Frölunda och Överlida och utöka med tillbyggnad på båda orterna. I Östra Frölunda bygger vi en ny idrottshall.

Det blir små, moderna skolor med cirka 15 elever per klass. De nya skolorna är tidigast färdiga för inflytt i slutet på år 2025. Barn och elever som går i skolorna i Mjöbäck och Holsljunga kommer då att gå i Överlida skola, elever från Mårdaklev kommer att gå i Östra Frölunda skola.

Inte alla detaljer är klara än, vi informerar löpande inför och under byggprocessen, samt i god tid kring inflytt i de nya skolorna.

Aktuellt

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: