Tillbaka till startsidan

Du är här:

Hemhjälp, hemtjänst

Hemtjänst innebär att omvårdnadspersonal hjälper dig i ditt hem. Det kan vara hjälp med personlig omsorg som att klä på dig eller serviceinstaser som att tvätta, handla eller städa.

Beskriver min bild

Kan jag få hemtjänst?

Du som på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning har svårigheter att sköta dig själv eller ditt hem, kan få hjälp från hemtjänsten.

Hur gör jag för att få hemtjänst?

Du ansöker om hemtjänst hos våra omsorgsutredare. Du kan ansöka skriftligen på en blankett eller muntligen genom att ringa till en omsorgsutredare. Omsorgsutredaren utreder ditt behov och fattar beslut.

Blankett för ansökan om insatser enligt socialtjänstlagen. Pdf, 168 kB, öppnas i nytt fönster.

Vem utför hemtjänst?

Hemtjänst kan utföras av kommunens hemtjänstgrupper eller, beroende på vilken hjälp det gäller, av de privata företag som är godkända av oss.

Informationsblad: Kommunen som utförare av hemtjänst. Pdf, 75 kB, öppnas i nytt fönster.

Informationsblad: Ekbergs fönsterputs och städ AB som utförare av hemtjänst. Pdf, 196 kB, öppnas i nytt fönster.

Vad kostar hemtjänst?

Du får varje månad betala en avgift för hemtjänsten och hur mycket du får betala beror på hur mycket hjälp du har. Kostnaden ändras varje år efter beslut i Kommunfullmäktige.

Du som inte har så hög inkomst kan ha rätt till reducerad avgift.

Information om vad det kostar kan du läsa på sidan om Avgifter. Öppnas i nytt fönster..

Blankett för att lämna uppgifter för beräkning av din avgift Pdf, 232 kB, öppnas i nytt fönster.

Vad händer om jag har rätt till hemtjänst?

Om omsorgsutredaren beslutar att du har rätt till den hjälp som du har ansökt om, kommer en beställning att skickas till hemtjänsten. De kommer därefter ringa till dig och tillsammans bestämmer ni när och hur hjälpen ska ges.

Vad kan jag göra om jag inte har rätt till hemtjänst?

Om omsorgsutredaren beslutar att du inte har rätt till den hjälpen som du har ansökt om kan du överklaga det. Information om hur du gör det kommer du att få tillsammans med beslutet. Du kan även kontakta omsorgsutredaren om du behöver hjälp.

Information om hur du överklagar med förvaltningsbesvär. Pdf, 34 kB, öppnas i nytt fönster.

Kontaktinformation till omsorgsutredarna


Ditt födelsedatumOmsorgsutredareTelefonE-mailOm du är född den 1-10 i månadenSusanne Arvidsson0325-18428Skicka e-post till SusanneOm du är född den 11-20 i månadenIngrid Nyberg0325-184 54Skicka e-post till Ingrid


Om du är född den 21-31 i månadenIman Mohamsson0325-181 94Skicka e-post till ImanPlanerar hem dig från sjukhus.Berbir Teljigovic0325-184 50Skicka e-mail till Berbir


Telefontid: helgfria vardagar mellan klockan 08.30-09.30Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: