Mat för äldre
På alla våra vård- och omsorgsboende serverar vi frukost, lunch, fika och kvällsmat. Till lunch och kvällsmat serverar vi alltid passande grönsaker och tillbehör. På denna sida hittar du aktuell matsedel för de kommande veckorna.

Matsedel för våra boenden
Vi skriver alltid in matsedeln för några veckor i taget, så du kan behöva scrolla en bit för att hitta dagens. Till maten serveras alltid en salladsbuffé med goda tillbehör.
Från och med hösten 2022 samarbetar våra två kök inom äldreomsorgen i form av en gemensam matsedel för Östrabo, Klockaregården och Lysjölid.
Restaurangen på Klockaregården är öppen för besökare, välkommen att köpa din lunch hos oss! En lunch med dessert kostar 70 kronor och frukost kostar 35 kronor. Du kan betala med swish eller kontanter eller köpa ett kuponghäfte.
Veckodag | Lunch | Dessert | Kvällsmat |
---|---|---|---|
Måndag | Lasange serveras med sallad och dressing | Persikor serveras med vispad grädde | Kalvsylta med stekt potatis och rödbetor |
Tisdag | Stekt sej med kokt potatis och dillmajonnäs | Nyponsoppa serveras med mandelbeskvier och grädde | Ostpaj serveras med sallad och dressing |
Onsdag | Stekt fläsk serveras med löksås och kokt potatis | Skogsbärskräm med gräddmjölk | Ägg och sill smörgås |
Torsdag | Stekt falukorv serveras med makaroner och vit sås | Ananaskräm serveras med gräddmjölk | Kockens val |
Fredag | Krämig fisksoppa serveras med hembakat bröd | Hallonpaj serveras med vaniljsås | Makaronipudding serveras med sallad |
Lördag | Herrgårdskyckling serveras med kokt potatis | Chokladmousse med hallonsås | Potatis och ostkaka serveras med skinksallad |
Söndag | Portetgryta serveras med kokt potatis | Hallon och persiko kaka | Risgrynsgröt |
Veckodag | Lunch | Dessert | Kvällsmat |
---|---|---|---|
Måndag | Gratinerad kassler i champinjonsås serveras med kokt potatis | Blåbärskräm med gräddmjölk | Risgrynspudding med sylt och grädde |
Tisdag | Fiskgratäng med dill och tomat serveras med kokt potatis | Hallonkräm med gräddmjölk | Potatisbullar serveras med bacon crisp och lingonsylt |
Onsdag | Rimmad fläskbog med kokt potatis och pepparrotssås | Trollkaka serveras med vaniljsås | Kockens val |
Torsdag | Stekt kycklinglårfilé serveras med gräddsås, kokt potatis och gelé | Jordgubbskräm med gräddmjölk | Köttfärsgratäng serveras med sallad och dressing |
Fredag | Ärtsoppa serveras med hembakat bröd | Pannkakor med sylt och grädde | Pastagratäng serveras med sallad |
Lördag | Stekt fisk serveras med tartarsås och kokt potatis | Chokladpudding med vispad grädde | Ost och grönkålspaj serveras med sallad och dressing |
Söndag | Kreolsk köttgryta serveras med kokt potatis | Citonkladdkaka serveras med vispad grädde | Risgrynsgröt serveras med julskinkesmörgås |
Veckodag | Lunch | Dessert | Kvällsmat |
---|---|---|---|
Måndag | Köttfärsås serveras med pasta/potatis | Rabarberkräm serveras med mjölk | Grillkorv serveras med potatismos och gurkmajonnäs |
Tisdag | Stekt strömming serveras med potatismos och lingon | Björnbärspaj med glasskräm | Egengjorda köttbullar serveras med stuvad vitkål |
Onsdag | Korvstroganoff serveras med kokt potatis/ris | Katrinplommonkräm med mjölk | Krämig spenatlasagne serveras med sallad |
Torsdag | Thailändsk fläskköttsgryta serveras med ris/potatis | Päronkräm serveras med mjölk | Kockens val |
Fredag | Kålsoppa med frikadeller | Fruktsallad med glasskräm | Crepes med stuvning serveras med sallad och dressing |
Lördag | Husets fisk serveras med kokt potatis | Vaniljpudding med bärspegel | Köttfärspaj med sallad |
Söndag | Himmelska kotletter serveras med potatisgratäng | Bakelse | Risgrynsgröt |
Veckodag | Lunch | Dessert | Kvällsmat |
---|---|---|---|
Måndag | Pannbiff med stekt lök serveras med kokt potatis och brunsås | Päron serveras med vispad grädde | Raggmunk med lingon |
Tisdag | Fisk Björkeby serveras med potatismos | Stekta äpplen med glass | Kockens val |
Onsdag | Bratwurst serveras med dillstuvad potatis | Lussebulle bakelse | Risgrynspudding med glöggsaftsås |
Torsdag | Gulaschgryta serveras med kokt potatis | Kolakräm med bär | Omelett med svampstuvning |
Fredag | Ärtsoppa med fläsk serveras med hembakad bröd | Pannkakor serveras med sylt och grädde | Shepards pie |
Lördag | Fiskgratäng med vitvinssås serveras med kokt potatis | Blåbärskladdkaka serveras med vispad grädde | Matjesilltårta |
Söndag | Köttgryta serveras med potatis, gelé och gurka | Jordgubbsmousse toppad med kakflarn | Risgrynsgröt |
Veckodag | Lunch | Dessert | Kvällsmat |
---|---|---|---|
Måndag | Gratinerad kassler i sås serveras med kokt potatis | Äpplekräm med mjölk | Risplättar serveras med sylt |
Tisdag | Kokt fisk med ägg& persiljesås serveras med kokt potatis | Persikor serveras med grädde | Makaronipudding |
Onsdag | Stekt falukorv serveras med bruna bönor och kokt potatis | Skogsbärs kräm med mjölk | Kockens val |
Torsdag | Kyckling i currysås serveras med ris/potatis | Fruktkaka serveras med grädde | Blodpudding med bacon och lingonsylt |
Fredag | Kött och grönsakssoppa serveras med hembakat bröd | Jordgubbskräm serveras med mjölk | Ägg & Sill smörgås |
Lördag | Kökets fiskgratäng serveras med potatismos | Chokladpudding med vispad grädde | Omelett med spenatfyllning |
Söndag | Julkorv, doppkött serveras med pepparrotssås och kokt potatis | Pepparkaksmousse | Köttbillar, prinskorv och Janssons frestelse |
med vanKrusBelgisk
Matsedelsplanering
Matsedelsarbetet bedrivs av två matsedelsgrupper som från och med hösten 2022 lägger matsedlar för förskola, skola och äldreomsorgen. Att planera matsedel är ett stor och viktigt arbete. Vi utgår från en rad styrdokument när vi planerar matsedel, främst Livsmedelsverket, våra klimatlöfte, våra nämndmål och Nordiska näringsrekommendationer (NNR).
Vi ser ett stort ansvar i att förmedla en matkultur vidare till nästa generation men också ge de äldre en matupplevelse de känner igen. Vi strävar efter att vår matsedel ska vara av toppklass när det gäller smak, kvalitet, näring, klimat och profession.
Vi följer upp en rad klimattal för att säkerställa att vi har en matsedel som är klimatsamart. Våra klimattal är; ekologiskt, matsvinn, säsong, grönt, CO2e, närproducerat, MSC-fisk och mat lagad från grunden.
Är du intresserad av att veta mer, hör gärna av dig till oss på kostenheten!
Uppdaterad: