Mat för äldre
På alla våra vård- och omsorgsboende serverar vi frukost, lunch, fika och kvällsmat. Till lunch och kvällsmat serverar vi alltid passande grönsaker och tillbehör. På denna sida hittar du aktuell matsedel för de kommande veckorna.

Matsedel för våra boenden
Vi skriver alltid in matsedeln för några veckor i taget, så du kan behöva scrolla en bit för att hitta dagens. Till maten serveras alltid en salladsbuffé med goda tillbehör.
Från och med hösten 2022 samarbetar våra två kök inom äldreomsorgen i form av en gemensam matsedel för Östrabo, Klockaregården och Lysjölid.
Restaurangen på Klockaregården är öppen för besökare, välkommen att köpa din lunch hos oss! En lunch med dessert kostar 70 kronor och frukost kostar 35 kronor. Du kan betala med swish eller kontanter eller köpa ett kuponghäfte.
Här kan du ladda ner hela matsedeln för vecka 20-32. Pdf, 188 kB, öppnas i nytt fönster.
Veckodag | Lunch | Dessert | Kvällsmat |
---|---|---|---|
Måndag | Kåldolmar serveras med gräddsås och potatis | Vaniljkeso med blåbär | Ugnspannkaka med sylt |
Tisdag | Sjörövarfisk serveras med dillmos | Sjörövarfisk serveras med dillmos | Broccoligratäng med ädelost |
Onsdag | Broccoligratäng med ädelost | Lingongrädde | Flygande jakob |
Torsdag | Falufrestelse | Plommonkräm | KAJSA VARG |
Fredag | Hedvigsoppa serveras med hembakat bröd | Glass med varma bär | Bondomelett |
Lördag | Stekt strömming serveras med potatismos | Helgkaka | Ost och skinkpaj |
Söndag | Portergryta serveras med kokt potatis | Vaniljpudding med bärsås | Risgrynsgröt |
Veckodag | Lunch | Dessert | Kvällsmat |
---|---|---|---|
Måndag | Köttfärsrutor med täcke serveras med kokt potatis och gräddsås | Skogsbärskräm med gräddmjölk | Spenatsoppa med ägghalva |
Tisdag | Ugnsbakad sej serveras med dillsås och kokt potatis | Fruktkompott med gräddmjölk | Mannagrynspudding med saftsås |
Onsdag | Ugnsbakad korv med bostontäcke serveras med potatismos | Bärsoppa med fyllda kex | Fläskpannkaka med lingon |
Torsdag | Himmelska kotletter serveras med potatisgratäng | Kladdkaka med bär och grädde | Potatissallad med kall kycklingkassler |
Fredag | Minestronesoppa serveras med hembakat bröd | Ljummen Ostkaka med grädde och jordgubbssylt | Ägg och Sillsmörgås |
Lördag | Spättaroulader med champinjon cream, tång kaviar och potatismos | Rabarberpaj med vaniljsås | Hamburgare med bröd, sallad och dressing |
Söndag | Panerad kycklinglår filé, bearnaisesås och potatisgratäng | Mandelbakelser | Risgrynsgröt |
Veckodag | Lunch | Dessert | Kvällsmat |
---|---|---|---|
Måndag | Lasagne | Fruktsallad med grädde | Äggröra med fräst korv |
Tisdag | Fiskbullar i hummersås serveras kokt potatis | Blåbärskompott med gräddmjölk | Morotssoppa serveras med crème fraiche |
Onsdag | Stekt Fläsk serveras med löksås och kokt potatis | Hallonsoppa | Omelett med räkstuvning |
Torsdag | Stekt falukorv serveras med makaroner och vit sås | Äppelkräm serveras med gräddmjölk | KAJSA VARG |
Fredag | Reddkycklingsoppa serveras med hembakat bröd | Päronkaka med kardemummagrädde | Makaronilåda med ost och spenat |
Lördag | Stekt panerad fisk serveras med kokt potatis och kall sås | Frukt och bär kaka med vaniljsås | Varmkorv med potatismos och räksallad |
Söndag | Färsbiff serveras med gräddsås och kokt potatis | Bakelse | Risgrynsgröt |
Veckodag | Lunch | Dessert | Kvällsmat |
---|---|---|---|
Måndag | Kassler serveras med champinjonsås och kokt potatis | Päronhalvor med kanelgrädde | Omelett med stuvad spenat |
Tisdag | Apelsin och chilibakad fisk serveras med potatismos | Bär kräm med kesogrädde | PyttiPanna serveras med stekt ägg och rödbetor |
Onsdag | Pannbiff med stekt lök serveras med brunsås och kokt potatis | Jordgubbskräm med gräddmjölk | Grön ärtsoppa serveras med en klick crème fraiche |
Torsdag | Stekt kycklinglårfile serveras med currysås och potatis/ris | Katrinplommon med vaniljkräm | KAJSA VARG |
Fredag | Gulaschsoppa serveras med crème fraiche och hembakat bröd | Pannkakor med sylt och grädde | Kyckling paj med sallad och dressing |
Lördag | Fiskbiffar serveras med kokt potatis och kall sås | Pannacotta med bär | Köttfärsgratäng med sallad och dressing |
Söndag | Plommonspäckad karré serveras med kokt potatis, gräddsås och gelé | Persikomousse | Risgrynsgröt |
Veckodag | Lunch | Dessert | Kvällsmat |
---|---|---|---|
Måndag | Köttfärssås serveras med pasta/potatis | Rabarberkompott med gräddmjölk | Skinkfrestelse |
Tisdag | Lax serveras med kokt potatis och kall sås | Sverigebakelse | Stuvad vitkål med stekt prinskorv |
Onsdag | Isterband serveras med dillstuvad potatis och rödbetor | Persikor med grädde | Risgrynspudding med grädde och sylt |
Torsdag | Asiatisk fläskköttsgryta serveras med potatis | Änglamat | KAJSA VARG |
Fredag | Grönsakssoppa serveras med hembakat bröd | Amerikansk äppelpaj med vaniljvisp | Omelett med svampstuvning |
Lördag | Fiskgratäng med räkor i vitvinssås serveras med kokt potatis | Kolakräm med hallon | Räksmörgås |
Söndag | Persiljejärpar serveras med kokt potatis och gräddsås | Marinerad fruktsallad med grädde | Halv special med tillbehör |
Veckodag | Lunch | Dessert | Kvällsmat |
---|---|---|---|
Måndag | Pannbiff serveras med örtsås och potatis | Aprikossoppa med kex | Raggmunk med lingon och tärnat bacon |
Tisdag | Kokt fisk serveras med äggsås och kokt potatis | Päronkompott med gräddmjölk | Potatis och purjolökssoppa |
Onsdag | Kalops serveras med kokt potatis och rödbetor | Lingongrädde | Kalvsylta med stekt potatis |
Torsdag | Matjessill serveras med kokt potatis och gräddfil | Vaniljpudding med bärsås | KAJSA VARG |
Fredag | Överlidas ostsoppa serveras med hembakat bröd | Bär kaka med vaniljglass | Kycklinggratäng |
Lördag | Stekt panerad fisk serveras med potatismos och Sandefjords sås | Apelsin kaka med grädde | Potatissallad med skinka |
Söndag | Kycklinlårfile med mangochutney täcke serveras med potatis/ris | Pannacotta med jordgubbssås | Risgrynsgröt |
Matsedelsplanering
Matsedelsarbetet bedrivs av två matsedelsgrupper som från och med hösten 2022 lägger matsedlar för förskola, skola och äldreomsorgen. Att planera matsedel är ett stor och viktigt arbete. Vi utgår från en rad styrdokument när vi planerar matsedel, främst Livsmedelsverket, våra klimatlöfte, våra nämndmål och Nordiska näringsrekommendationer (NNR).
Vi ser ett stort ansvar i att förmedla en matkultur vidare till nästa generation men också ge de äldre en matupplevelse de känner igen. Vi strävar efter att vår matsedel ska vara av toppklass när det gäller smak, kvalitet, näring, klimat och profession.
Vi följer upp en rad klimattal för att säkerställa att vi har en matsedel som är klimatsamart. Våra klimattal är; ekologiskt, matsvinn, säsong, grönt, CO2e, närproducerat, MSC-fisk och mat lagad från grunden.
Är du intresserad av att veta mer, hör gärna av dig till oss på kostenheten!
Uppdaterad: