Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Busskort för seniorer

Är du över 65 år och folkbokförd i Svenljunga kommun? Då erbjuder vi dig Västtrafik seniorkort. Det enda du betalar är en administrativ engångsavgift på 150 kr*. På denna sida får du reda på hur du gör för att få ditt busskort och var du kan åka med det.

Beskriver min bild

Med kortet kan du resa dygnet runt inom Svenljunga kommunzon på alla Västtrafiks linjer och vid resor med Närtrafik. Om du vill resa med Västtrafik till en annan kommun får du själv betala för den del av resan som är utanför kommunens zongräns.

 

Seniorkortet gäller inte vid resor med färdtjänst.

Så här gör du

Beställ ditt Västtrafik seniorkort genom vårt kontaktcenter. När du fyller 65 år får du ett brevfrån Västtrafik, ta med dig ditt svarskort och legitimation. På Kontaktcenter hjälper de dig med att beställa ditt kort. En faktura skickas hem till dig för betalning. Kortet skickas sedan till din folkbokföringsadress. Har du svårt att ta dig till Kontaktcenter, eller har tappat bort din svarstalong, kan du ringa Kontaktcenter så hjälper de dig.

 

Telefonnummer: 0325 - 180 00

Besöksadress: Boråsvägen 13, Svenljunga

När kommer kortet?

Det tar ungefär tre veckor från det att vi tagit emot din beställning tills du får ditt kort, så tänk på att göra din beställning i god tid.

 

När du beställer ett seniorkort godkänner du samtidigt att bli registrerad i Västtrafiks kundregister. Det är en förutsättning för att kunna ta del av erbjudandet, eftersom biljetten är personlig och ditt namn trycks på baksidan av kortet. En fördel med detta är att om du tappar bort ditt seniorkort kan du kontakta Västtrafiks kundservice, som med hjälp av dina uppgifter i kundregistret beställer ett nytt kort utan kostnad. 

Har du frågor om seniorkort?

Kontakta Västtrafiks kundservice på telefon 0771 - 41 43 00. Eller läs mer på vasttrafik.se/omseniorkortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

* Enligt avtal mellan kommunen och Västtrafik bekostar kommunen ditt seniorkort. En administrativ engångsavgift på 150 kronor tas ut av dig när du tackar ja till erbjudandet. Betalning sker via hemskickad faktura. Om avtalet skulle upphöra i framtiden skickas information till dig innan seniorkortet spärras.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: 13 november 2019