Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Busskort för seniorer

Är du över 65 år och folkbokförd i Svenljunga kommun? Då erbjuder vi dig Västtrafiks seniorbiljett. Det enda du betalar är en administrativ engångsavgift på 175 kronor*. På denna sida får du reda på hur du gör för att få ditt busskort och var du kan åka med det.

Blå Västtrafik buss står vid busshållplatsen i Svenljunga centrum.

Seniorbiljett

Med denna biljett kan du resa dygnet runt inom Svenljunga kommunzon på alla Västtrafiks linjer och vid resor med Närtrafik. Om du vill resa med Västtrafik till en annan kommun får du själv betala för den del av resan som är utanför kommunens zongräns.

Seniorbiljetten gäller inte vid resor med färdtjänst.

Beställ din biljett

När du fyller 65 år kan du beställa seniorbiljetten på www.vasttrafik.se/seniorerbjudande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det tar ungefär en vecka från det att Västtrafik tagit emot din beställning tills du får ditt kort, så tänk på att göra din beställning i god tid.

När du beställer ett seniorbiljetten godkänner du samtidigt att bli registrerad i Västtrafiks kundregister. Det är en förutsättning för att kunna ta del av erbjudandet, eftersom biljetten är personlig och ditt namn trycks på baksidan av kortet. En fördel med detta är att om du tappar bort din seniorbiljett kan du kontakta Västtrafiks kundservice, som med hjälp av dina uppgifter i kundregistret beställer ett nytt kort utan kostnad. 

Har du frågor om seniorbiljetten?

Kontakta Västtrafiks kundservice på telefon 0771 - 41 43 00. Eller läs mer på www.vasttrafik.se/seniorbiljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

* Enligt avtal mellan kommunen och Västtrafik bekostar kommunen din seniorbiljett. En administrativ engångsavgift på 175 kronor tas ut av dig när du tackar ja till erbjudandet. Betalning sker via hemskickad faktura. Om avtalet skulle upphöra i framtiden skickas information till dig innan seniorbiljetten spärras.

.

Svenljunga kommun, 0325-180 00

Uppdaterad: