Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Hemlöshet

Att inte kunna betala sin hyra eller att störa grannar är de två vanligaste orsakerna till att förlora sin bostad. Det kan i förlängningen leda till hemlöshet. På denna sida får du reda på vad du gör om du blir bostadslös.

löv på en bänk

Vad gör jag om jag riskerar att bli bostadslös?

Vi har ingen kommunal lägenhetsförmedling och därför kan vi inte ordna en lägenhet åt dig, utan hänvisar till de fastighetsägare som har hyresrätter i kommunen.

Sök aktivt ny bostad

Om du riskerar att mista ditt boende, planerar att flytta hemifrån eller står inför en separation bör du omgående registrera dig som sökande hos samtliga fastighetsägare med hyreslägenheter i Svenljunga kommun samt annonsera/söka i dagstidningar och internetsidor som exempelvis Blocket.
Du bör även söka i angränsande kommuner och hos privatpersoner.

Akut hemlös

Står du akut helt utan tak över huvudet och har försökt att lösa din situation på alla tänkbara vis, kan du ansöka om en tillfällig akut lösning genom Svenljunga kommun.

Det kan exempelvis handla om ekonomiskt bistånd till ett rum på vandrarhem som du själv bokar.
Vid besök hos socialtjänsten utreder en handläggare ditt boendebehov och bedömer om du är berättigad till bistånd enligt Socialtjänstlagen.

Kontakta en handläggare för ekonomiskt bistånd via socialförvaltningens e-post eller via kontaktcenter på telefon 0325-180 00 för att få hjälp. 

.

Uppdaterad: