Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Din ekonomi och pengar

Om du har fått ekonomiska problem finns det olika former av stöd och hjälp du kan få.

Budget och skuldrådgivning

Kommunen samarbetar med Borås stad när det gäller budget och skuldrådgivning. Där kan du bland annat få råd hur du ska göra om du är skuldsatt eller få hjälp med att skapa en hushållsbudget.

Budget och skuldrådgivning Borås stad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd

Du kan du ha rätt till ekonomiskt bistånd Öppnas i nytt fönster.. om du bor eller vistas i Svenljunga kommun och inte kan försörja dig och din familj, eller om du inte kan få dina ekonomiska behov tillgodosedda på annat sätt.

God man, förvaltare, förmyndare

Det kan finnas flera anledningar till att en person behöver en god man, förvaltare eller förmyndare. Har du koll på vardagsekonomi, tycker om människor och har tid över för en annan person? Då kan du göra en insats genom att bli god man. Vi behöver fler som hjälper till! God man, förvaltare och förmyndare är en person som stöder en medmänniska i till exempel juridiska, ekonomiska och personliga intressen.

Stipendier och fonder

Sociala samfonden är en aktiefond där socialnämnden delar ut avkastningen till kommunens medborgare som är i behov av extra stöd.

Arbetslöshet

Behöver du hjälp tillbaka till egen försörjning? Saknar du som är ungdom eller nyanländ erfarenhet eller referenser? På denna sida får du reda på hur vi kan hjälpa och stödja dig. Tillsammans för en bättre framtid för dig.

.

Uppdaterad: