Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Orkestrar och körer

Att spela och sjunga tillsammans med kompisar är bland det roligaste som finns. Vi har ett antal orkestrar där du kan få vara med när du har lärt dig tillräckligt mycket. Vi har också två körer där vi sjunger tillsammans.

Våra orkestrar och körer riktar sig till olika åldersgrupper och kunskapsnivåer.

En tjej som sitter och spelar trumpet

Mini- och Mellanblåset

Våra nybörjarorkestrar heter Mini- och Mellanblåset. Här kan du som spelar blåsinstrument eller slagverk vara med. Din lärare meddelar dig när det är dags att börja i orkester.

Efter några år i Mini- eller Mellanblåset kan du gå över till vår ungdomsorkester: SUO med DRILL.

SUO med DRILL (Svenljunga Ungdomsorkester)

Svenljunga Undomsorkester, även känd som SUO med DRILL, är en traditionsfylld orkester som genom åren förgyllt flertalet högtidliga tillfällen med sina framträdanden. Med både paradmusik och sittande konserter är ungdomsorkestern ett uppskattat inslag i vår kommun och vid representation i hela Sverige och utomlands. Några av höjdpunkterna på våra resor som kan nämnas är konserterna på Disneyland och Versailles i Paris och på Mainau i Tyskland.

Till ungdomsorkestern hör också en aktiv föräldra- och elevförening som är knutna till RUM (Riksförbundet unga musikanter).

Svenljunga Symphonic Band (SSB)

Svenljunga Symphonic Band startades 1996 med ett antal musikanter som alla varit elever på Svenljunga Kulturskola. I Svenljunga Symphonic Band kan du spela tillsammans med andra efter att du har slutat i Kulturskolan.

Mogakören

Hit är du välkommen om du går i årskurs 2, 3 och 4. Kören sjunger lite blandad musik men tränar inte regelbundet utan bara inför något framträdande.

Likören

Likören är en vuxenkör som startades i slutet av 80-talet. Kören är en vuxenkör SATB med cirka 40 medlemmar som sjunger på en ganska avancerad nivå. Det är en fördel om du som söker till kören kan läsa noter.

.

Ann-Christine Ek, Musiklärare, 0325-182 39
André Egbo, Musiklärare, 0325-182 39
Hans Davidsson, Musiklärare, 0325-182 39
Helena Siesing, Musiklärare, 0325-182 39
Anneli Ringdahl-Egbo, Kulturskolechef, 0325-182 38
Robin Egbo, Musiklärare, 0325-182 39
Stephan Birk, Musiklärare, 0325-180 00

Uppdaterad: