Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Ansök eller säg upp plats på fritidshem

Du som vårdnadshavare ansöker och säger upp plats på fritidshem via vår e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. När du blir erbjuden plats på fritidshem tackar du ja eller nej till platsen. Väljer du att tacka nej till erbjuden placering tar vi barnet ur kön och du behöver göra en ny ansökan. På denna sidan kan du läsa om placering, hitta länk och information om ansökan och uppsägning.

Saknar du BankID för ansökan i e-tjänst? Kontakta barn- och utbildningsförvaltningen på telefon
0325-180 00.

Placering

När du accepterat erbjuden plats, gör vi en placering för ditt barn.

Via IST Home-appen registrerar du schema. Via e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. anmäler du inkomst och arbetsgivare med mera.

Vill du ha hjälp att registrera schema kontakta personalen på fritidshemmet. Vill du ha hjälp med övrig registrering kontakta barn- och utbildningsförvaltningen på telefon 0325-180 00.

Uppsägning

När ditt barn inte längre behöver sin plats på fritidshemmet ska du säga upp platsen.

Uppsägning ska du göra minst 30 dagar i förväg via e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Behov av fritidshemsplacering när ditt barn börjar förskoleklass

  • Ditt barns förskolplacering kommer automatiskt ändras till en fritidshemsplacering från och med 1 augusti. Har du inte behov av fritidshemsplacering måste du säga upp platsen. Uppsägningstiden är 30 dagar.
  • Om du säger upp ditt barns placering på grund av semesterperiod, tillfällig ledighet eller vid byte av omsorgsform och det därefter finns behov av fortsatt barnomsorg, kan en ny plats erbjudas tidigast 4 månader efter senaste placeringens sista placeringsdag.
  • Har du ingen förskolplacering för ditt barn men är i behov av fritidshemsplacering måste du ansöka om fritidshemsplacering.

Om du har avgiftsfri allmän förskola för ditt barn kommer förskolplaceringen automatiskt att avslutas vid läsårslut. Om du har behov av fritidshemsplacering måste du ansöka om fritidshemsplacering.

.

Agneta Elverlind, Planerings/utredningssek, 0325-183 30

Uppdaterad: