Tillbaka till startsidan

Du är här:

Familjerådgivning

Du som bor i Svenljunga kommun kan få stöd till familjen i form av familjerådgivning. Familjerådgivningen i Borås erbjuder stöd och hjälp med samlevnadsproblem, främst i parrelationer.

Beskriver min bild

Vad är familjerådgivning?

Familjerådgivningens arbete med människor syftar till att förbättra eller reparera en relation för att kunna fortsätta leva tillsammans, eller vara behjälpliga i ett separationsarbete där en eller båda vill separera. Det kan också handla om hjälp med problem som finns kvar efter en separation.


Familjerådgivningen kan även ge stöd och hjälp till människor i sitt föräldraskap.

Vem kan få familjerådgivning?

Familjerådgivningen vänder sig till par. Även relations-inriktat arbete med enskild, med familjer och i grupp kan förekomma. När det gäller en enskild person kan det till exempel handla om en part i en relation där den andre partnern vägrar att  delta i samtalen.

Sträng sekretess

Familjerådgivningens verksamhet bygger på frivillighet och sträng sekretess. Det skrivs inga journaler och man kan vara anonym om så önskas.

Hur kan vi få familjerådgivning?

För familjerådgivning krävs ingen särskild ansökan, du kontaktar S:t Lukas i Borås för att boka tid. S:t Lukas utför familjerådgivningen för Svenljunga kommuns invånare.


Det första samtalet är kostnadsfritt och övriga samtal kostar 200 kronor per gång.


Skicka e-post till S:t Lukas eller ring 033-10 40 19


Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: