Du är här:

Torghandel

Har du varor som du vill sälja? På Svenljunga torg finns det möjlighet att hyra en plats för torghandel. Det ska vara lätt för dig som knalle att sälja på vårt torg i Svenljunga. På denna sida får du reda på vad som gäller kring torghandel hos oss.

en bild på röda och rosa blommor på ett torg

Torghandel bedrivs idag på Svenljunga torg. För att reglera torghandeln finns ordningsföreskrifter för torghandel. Dessa berättar bland annat vilka tider som gäller för försäljning, vad som får säljas, vad som gäller för avfallshantering med mera.

Tider för torghandel

Torghandel får ske helgfria måndagar-lördagar samt vardag före helgdag. Försäljningstiden börjar klockan 08.00 och slutar klockan 21.00. På lördagar samt midsommarafton och nyårsafton slutar försäljningstiden klockan 14.00. Observera att du inte får ställa upp något på torgplatsen innan klockan 06.00. 

Avgift för torgplats

På Svenljunga torg finns sex stycken tillfälliga torgplatser längsmed gångstråket. Du kan boka flera rutor intill varandra om du behöver en större yta. För en tillfällig plats betalar du 50 kronor per dag och för en fast plats är avgiften 1 000 kronor per plats och kalenderår. 

Bokning av torghandelsplats

Fyll i blanketten Ansökan om saluplats för torghandel Pdf, 91 kB, öppnas i nytt fönster. och lämna in till oss på gatu- och fritidsenheten. Var ute i god tid med att skicka in din ansökan.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt
Fredrik Skoog, Gatu- och fritidschef, 0325-181 93

Uppdaterad: