Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Ridning

På denna sida hittar du information om föreningar och företag som erbjuder ridmöjligheter. Du hittar också information om vad du ska tänka på när du rider i naturen.

hästmule

Ridklubbar och föreningar

I Svenljunga kommun finns det flera föreningar som bedriver olika verksamhet inom hästsporten. Dessa klubbar arrangerar exempelvis tävlingar, träningar och olika föreläsningar med inriktning häst.

Dessa föreningar hittar du i vårt föreningsregister Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ridskola

I Sexdrega strax norr och Svenljunga tätort hittar du Hjärtareds gård som erbjuder ponnyridskola för barn och ungdomar. För vuxna och barn erbjuds också privatundervisning på gårdens hästar och ponnier.

Besök Hjärtareds gårds hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Turridning och andra hästupplevelser

Du som är sugen på att uppleva naturen med häst ska ta kontakt med någon av kommunens företag som är specialiserade på hästupplever.

På vår digitala turistinformationssida, svenljungatranemo.se hittar du din hästupplevelse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Allemansrätten och ridning i naturen

Att rida ute i naturen ställer särskilda krav på dig som ryttare då det är viktigt att naturen inte blir förstörd. På naturvårdsverkets hemsida kan du läsa vad du måste tänka på när du rider i naturen.

Ridning - Naturvårdsverket Länk till annan webbplats.

.

Emelie Romland, Samhällsutvecklingsstrateg, 0325-183 07

Uppdaterad: