Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Fritidsbibblan

Intressen kan variera över tid och sportutrustning kan vara dyrt, speciellt om det bara används ett fåtal gånger. Därför finns fritidsbibblan! Fritidsbibblan är ett koncept som gör det möjligt för fler att prova på olika idrotter. Här kan du låna olika typer av sport-och friluftsutrustning under en begränsad tid.

Olika symboler för idrott och sporter i blått och grått.

Testa en ny sport - låna hos fritidsbibblan

Utbudet är allt från fotbollsskor, olika typer av bollar och golfbags till tennisracket, fiskespö och inlines. Utbudet och storlekar varierar!

Fritidsbibblan finns på biblioteket i Svenljunga på Kinnagatan 2. För att kunna låna utrustning behöver du ett lånekort på biblioteket. Utlåningstiden varierar beroende på vilken typ av utrustning du lånar, men vanligtvis från tre dygn upp till två veckor. Som vanligt skickar biblioteket ut en påminnelse när lånetiden börjar ta slut.

Du kan använda utrustningen på många ställen i Svenljunga, exempelvis på multiarenan vid Moga Fritid. Du kan även hyra en idrottshall. Öppnas i nytt fönster. Fråga gärna personalen om tips eller kolla på www.svenljungatranemo.se Länk till annan webbplats.

Donera det du inte behöver

Har du saker som du inte längre använder eller är i behov av? Donera gärna till fritidsbibblan. All typ av sport-och friluftsutrustning som är i gott skick är välkommet. På så sätt kan fler kan ha glädje av grejerna. Du kan lämna in det på biblioteket eller Moga Returen.

.

Karin Ryberg Manhem, Kulturchef, 0325-181 65
Erika Till, Folkhälsostrateg, 0325-183 15

Uppdaterad: