Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Fritidsbibblan

Välkommen till fritidsbibblan på Svenljunga bibliotek! Här kan du kostnadsfritt låna sport- och friluftsutrustning. Passa på att testa en ny aktivitet! Och du som har sport- och friluftsutrustning som du inte längre behöver, lämna gärna in den till Fritidsbibblan så att fler kan ha glädje av den och kanske hittar en ny favoritaktivitet.

Olika symboler för idrott och sporter i blått och grått.

Testa en ny sport - låna hos fritidsbibblan

Fritidsbibblan finns i Biblioteket på Kinnagatan 2 i Svenljunga. Du behöver ett lånekort för att kunna låna med dig grejer från Fritidsbibblan. Utlåningstiden är lite olika beroende på vilken typ av utrustning du lånar - från tre dygn upp till två veckor. Precis som vanligt när du lånar från biblioteket får du en påminnelse när det är dags att lämna tillbaka sakerna.

Du kan använda utrustning på många ställen i Svenljunga, exempelvis på multiarenan vid Moga Fritid. Du kan även hyra en idrottshall. Öppnas i nytt fönster. Fråga gärna personalen om tips eller kolla på www.svenljungatranemo.se Länk till annan webbplats.

Donera det du inte behöver

Donera gärna det du inte längre behöver och som är i gott skick. Allt är välkommet – bollar, skridskor, tennisracket, skidor, brädspel, golfklubbor, fiskespö, inlines, skateboard, kubb, boule, drakar, tält… allt du inte längre behöver kan du lämna in på biblioteket eller avfallscentralen Moga Returen.

.

Inlämning Bibliotek, Svenljunga bibliotek, 0325-181 99
Karin Ryberg Manhem, Kulturchef, 0325-181 65
Erika Till, Folkhälsostrateg, 0325-183 15

Uppdaterad: