Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Föreningar och föreningsliv

Att samlas kring ett gemensamt intresse och utvecklas tillsammans stärker både dig själv och samhället. Våra föreningar står för främsta av utbudet av fritidsaktiviteter i kommunen. På denna sida får du reda på hur du hittar lokala föreningar, hur du startar en förening och information till er som redan bildat en förening.

boulespel i sand

Letar du efter något att göra på fritiden? Kolla i vårt föreningsregister!

Sugen att hitta på något nytt eller hitta personer med samma intresse. Sök i vårt föreningsregister Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. efter föreningar som finns i vår kommun.

Vill du starta en förening?

Vill du förändra något? Är ni flera personer som samlas kring ett gemensamt intresse? Då kan ni bilda en ideell förening. Här kan du läsa information och få tips på hur ni startar en förening.

Information till er som redan är en förening

Har ni redan bildat en förening är det viktigt att ni registerar er i kommunens föreningsregister Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Genom att finnas med i registeret blir det enklare att hitta er verksamhet och få fler medlemmar. Genom att registera er förening i vårt föreningsregister får ni ta del av våra informationsutskick med nyheter och tips som ni kan ha nytta av i er verksamhet. Ni kan också söka föreningsbidrag.

Föreningsbidrag

Som förening i Svenljunga kommun kan ni ha rätt till att söka ekonomiska bidrag för er verksamhet och anläggningar. På vår sida om föreningsbidrag kan du läsa om vilka bidrag som er förening kan söka. Ska ni göra investeringar för att utveckla er verksamhet hittar ni tips på vår samlingssida för alla bidrag.

.

Elinore Carlén, Samordnare, 0325-180 51

Uppdaterad: