Tillbaka till startsidan

Du är här:

Föreningsbidrag

Vi ger olika former av föreningsbidrag och stöd till ideella föreningar. Här hittar du information om våra stöd till föreningslivet.

Beskriver min bild

Söka föreningsbidrag

Från hösten 2021 söker föreningar bidrag digitalt via vår e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. För att kunna söka bidrag i e-tjänsten behöver er förening vara registerad och ha uppdaterade föreningsuppgifter i vårt föreningsregisterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Till vår e-tjänst för att söka bidraglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Grundläggande krav och godkända verksamheter

I våra regler för föreningsbidragPDF kan ni läsa på vilka krav vi ställer för att er förening ska ha rätt till att söka bidrag. Här kan du också läsa vilka typer av verksamheter och aktiviteter som är godkända.

Glöm inte att för sent inkomna ansökningar inte kommer behandlas och att för att få bidrag utbetalt behöver alla efterfrågande dokument vara uppladdade i e-tjänsten.

Covid-19

Vi har full förståelse för att föreningar har haft svårt att genomföra årsmöten som vanligt på grund av restriktionerna för att förhindra smittspridning. Ni kan därför komplettera era bidragsansökningar med årsmöteshandlingar under hela året 2021. Skicka in er bidragansökan som vanligt senast sista ansökningsdatum och komplettera med årsmöteshandlingar så snart ni kan. Vi uppmuntrar er att försöka genomföra era möten digitalt.

Allmänna bidrag

Här nedan hittar ni våra bidrag som är verksamhetsstödjande för idella föreningar. Fler bidrag för projekt och utveckling hittar ni på vår samlingssida för alla bidrag.

Bidrag för kommunalt VA
Lokalbidrag
Driftsbidrag
Startbidrag

Särskilda bidrag

Vissa bidrag går endast att söka för föreningar med speciell inriktning eller viss typ av verksamhet. De särskilda bidragens målgrupper är prioriterade i kommunens verksamhet och ses som extra samhällsviktiga.

Verksamhet för barn och ungdomar

Föreningar som ansöker om bidrag för barn- och ungdomsverksamhet ska förutom de grundläggande kraven även uppfylla vissa särskilda krav som framförallt ska säkerställa att barn och ungdomsverksamhet är alkohol- och drogfri. Fullständiga krav hittar du i våra regler för föreningsbidragPDF.

Grundbidrag
Aktivitetsbidrag höst och vår
Lovbidrag

 

Verksamhet för pensionärer och personer med funktionsvariation

Grundbidrag


Allmänna samlingslokaler och bygdegårdar

Med begreppet samlingslokal som är berättigade till bidrag menas de bygdegårdar och medborgarhus som finns upptagna under rubriken Bygdegårdar/samlingslokaler på kommunens hemsida. Bygdegården/medborgarhuset är framförallt den egna bygdens samlingslokal och kulturcentrum men ska stå öppen och vara tillgänglig för andra föreningar och allmänheten.

Bidrag till allmänna samlingslokaler och bygdegårdar

 

Byalag & samhällsföreningar

Byalag och samhällsföreningar fungerar som navet i utvecklingen på en plats. Föreningen ska fungera som en lokal röst och en demokratisk länk och mellan den kommunala organisationen och platsen.

Byalagsbidrag
Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt
Emelie Romland, Kommunutvecklare, 0325-183 07

Uppdaterad: