Tillbaka till startsidan

Du är här:

Bilda förening

Föreningslivet innehåller allt från sporter till kultur och musik. Du kan själv enkelt skapa egna projekt ihop med kompisar. På denna sida får du reda på hur du startar en förening. 

Beskriver min bild

Att samlas kring ett gemensamt intresse och utvecklas tillsammans stärker både dig själv och samhället. Motionsidrotten fyller en viktig hälsobefrämjande funktion och attraherar alla åldrar. Men det behövs inget idrottsintresse för att hitta sin förening! Även natur och kultur har sin plats i olika föreningar. Sök i vårt föreningsregister Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. efter föreningar som är verksamma i vår kommun.

Vill du starta en förening?

Vill du förändra något? Samla andra kring ditt intresse? Då kan du bilda en ideell förening! MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har tagit fram en film om hur det går till att starta och driva en ideell förening. Filmen förklarar vad stadgar är för någonting, varför ett årsmöte ska ordnas, vilka regler som gäller och hur det går till att driva ett projekt.


Kom ihåg att också anmäla dig till vårt föreningsregister, både så att andra kan hitta din förening och för att föreningen ska kunna ansöka om bidrag hos oss.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt
Emelie Romland, Kommunutvecklare, 0325-183 07

Uppdaterad: