Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Mötesplatser

Letar du efter en plats för att hitta nya vänner eller en lokal för ditt kalas? Här hittar du information och förslag på olika mötesplatser.

Två personers fötter bredvid varandra, ena med sneakers och den andra med kängor.

Aktivitetshuset Hammarlind

Aktivitetshuset är en öppen mötesplats som är till för alla. Här kan du fika eller delta på någon av våra arrangerade aktiviteter. Vissa aktiviteter är riktade till speciella målgrupper, exempelvis för dig som är äldre eller pensionär. Andra är riktade till barn och ungdomar och vissa är åldersöverskridande. Är ni förening kan ni också hyra konferensrummet till exempelvis era styrelsemöten.

Här kan du läsa mer om aktivitetshuset Hammarlind

Biblioteket 

Alla är varmt välkomna till vårt bibliotek och bokbil. Genom kunnig och engagerad personal och ett bra och mångsidigt utbud av service och tjänster möts man i läslust, nyfikenhet, glädje, kunskap, samtal och kulturella upplevelser. På biblioteken finns något för alla intressen.

Här kan du läsa mer om vårt bibliotek och vår bokbuss

Bygdegårdar och samlingslokaler

Många bygdegårdsföreningar och liknande hyr ut samlingslokaler. Vissa föreningar genomför också egna evenemang.

Här hittar du mer information om bygdegårdar och medborgarhus.

Föreningar

En förening är en bra plats för att hitta nya vänner och komma in i gemenskapen. Du som är nyinflyttad kanske vill veta vilka föreningar som finns eller har du som redan bor i här lust att prova på något nytt eller träffa likasinnade?

I vårt föreningsregister finns alla typer av föreningar, till exempel hembygdsföreningar och idrottsföreningar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Moga Fritid

På vår friskvårdsanläggning kan du bada och motionera och delta i vår vattengymnastik. Här finns också flera utomhusaktiviteter så som exempelvis discgolf.

Läs mer om Moga Fritids utbud

Muséer

Vårt kulturarv består av fysiska föremål och värdefulla kulturmiljöer men också av dialekter, minnen, traditioner och berättelser. Museerna är spännande mötesplatser för den som är intresserad av till exempel industrihistoria, bonadsmålningar eller gammalt hantverk.

Läs mer om vilka museer som finns i Svenljunga kommun.

Ung i Svenljunga

Ung i Svenljunga fokuserar på ungdomars delaktighet och inflytande. Här erbjuds öppen verksamhet/drop-in och andra verksamhetsformer så som projekt, grupper och kurser för dig som går i årskurs 6 upp till 18 år.

Läs mer om i Ung i Svenljunga

Aktiviteter och evenemang

Genom att gå in i vår kalender så hittar du vad som händer i Svenljunga kommun.

.

Fredrik Skoog, Gatu- och fritidschef, 0325-181 93
Catrin Wolgner, Kultursekreterare, 0325-181 96

Uppdaterad: