Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Aktivitetshus Hammarlind

Aktivitetshuset är en öppen mötesplats för dig som är äldre eller penionär. Kom hit för att vara med på olika aktiviteter, en enklare fika till självkostnadspris samt träffa nya och gamla vänner. Vi delar lokalen med Ung i Svenljunga, så dina nya vänner kan vara tonåringar. På denna sida får du reda på mer om mötesplatsen.

Äldre personer sitter i publik, sångare med gitarr på scen.

Öppettider

 • måndag till torsdag 10.00-14.00

Kaffe och kakor finns alltid att köpa till mycket lågt pris. Det finns alltid möjlighet att pussla, spela brädspel och samtala.

OBS!! Vi har många besökare som är känsliga för starka dofter. Vi ber er därför att försöka undvika starka parfymer när ni besöker oss, tack!

 

Avvikande öppettider och programändringar

Från och med vecka 26 (veckan efter midsommar) kommer vi hålla öppet endast tisdag och torsdag kl 10.00-14.00.

Under vecka 30-31 är det helt semesterstängt.

Vecka 32 har vi åter öppet tisdag och torsdag klockan 10.00-14.00.

Här nedan finner ni månadens program.

Har du tankar och idéer om hur vi kan utveckla våra aktiviteter så säg gärna till oss.

Skulle du kanske vilja bli volontär och hålla i någon aktivitet? Varmt välkommen att tala med oss så gör vi nåt bra tillsammans!

Vecka 26 - 32

 • Tisdag och torsdag
  Våffelservering hela öppettiden. Kom in och njut av en nygräddad våffla med kaffe för 25 kronor.
 • STÄNGT under vecka 30 och 31.

 

Vecka 33

 • Måndag den 12 augusti - Uppstart efter sommaruppehållet! Vi ses igen, berättar om sommaren och tar en fika. Det finns som vanligt spel och pyssel samt handarbeten av olika slag att låna.
 • Tisdag den 12 augusti - Våffelservering hela öppettiden - kom in och njut av nygräddad våffla med kaffe för 25 kronor. Så långt smeten räcker, därefter vanlig fikaservering.
 • Onsdag 14 augusti - 10.00-12.00 Minneskafé. Vi träffas och pratar om ”gamla” tider. Tema skolstart.
 • Torsdag 15 augusti- 10.00-12.00 Garnkafé. Vi ses och handarbetar tillsammans. Ta med ditt eget handarbete, eller låna garn och stickor/virknål av oss.

Vecka 34

 • Måndag 19 augusti 10.00 Vi träffas och löser veckans korsord tillsammans.
 • Tisdag 20 augusti Våffelservering hela öppettiden. Kom in och njut av en nygräddad våffla och kaffe för 25 kr. Så långt smeten räcker, därefter vanlig fikaservering.
 • Onsdag 21 augusti. 10.00-12.00 Minneskafé. Vi träffas och pratar om ”gamla” tider. Tema Mode.
 • Torsdag 22 augusti 10.00-12.00 Garnkafé. Vi ses och handarbetar tillsammans. Ta med ditt eget handarbete, eller låna garn och stickor/virknål av oss.

Vecka 35

 • Måndag 27 augusti 10.00 Frågesport. Vi firar att det är 50 år sedan Abba vann Eurovision med att svara på frågor i detta kluriga quiz om supergruppen.
 • Tisdag 28 augusti Våffelservering hela öppettiden. Kom in och njut av en nygräddad våffla och kaffe för 25 kr. Så långt smeten räcker, därefter vanlig fikaservering.
 • Onsdag 29 augusti. 10.00-12.00 Minneskafé. Vi träffas och pratar om ”gamla” tider. Tema Matminnen.
 • Torsdag 30 augusti 10.00-12.00 Garnkafé. Vi ses och handarbetar tillsammans. Ta med ditt eget handarbete, eller låna garn och stickor/virknål av oss.

I samarbete med Folkets Hus föreningen och Svenljunga Teaterbiograf.

Vi träffas på Teaterbiografen för att se en biofilm. Därefter går vi till Aktivitetshus Hammarlind, äter en gemensam lunch och samtalar om filmen. Kostnad 100 kronor per person.

Aktuella datum och filmer


Köp din biljett redan nu på www.bio.se/biografer/teaterbiografen-svenljunga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
om du har matallergier eller frågor, hör av dig till hammarlinds@svenljunga.se

Aktivitetshus Hammarlind ligger vid torget i Svenljunga tätort, Torggatan 9.

Öppet måndagar till torsdagar klockan 10.00-14.00 . Kaffe och kakor finns alltid att köpa till mycket lågt pris. Det finns alltid möjlighet att pussla, spela brädspel och samtala.

Namnet Aktivitetshus Hammarlind hänvisar både till att det här blir en livlig träffpunkt fylld med olika typer av aktiviteter, samt till platsens historia. På denna plats fanns en gång i tiden familjen Hammarlinds fastighet och gästgiveri. Familjen Hammarlind skänkte marken och hela sitt husgeråd till kommunen som donation.

Målet för Aktivitetshus Hammarlind är att skapa en levande träffpunkt där alla kan bidra till aktiviteterna. Vi vill bryta ensamheten i samhället och ge seniorerna en självklar mötesplats att besöka.

I lokalen finns det ett bokningsbart mötesrum, öppna samlingsytor samt ett kök.

Du behöver inte vara medlem i någon pensionärsförening för att besöka oss, alla är välkomna.

Hoppas att vi ses!

Vill du hjälpa oss och kanske hålla i en aktivitet eller bidra med andra sysslor i huset? Då är du mycket välkommen! Kontakta oss för mer information.

.

Charlotta Hamnell, Samordnare, 0325-182 47

Uppdaterad: