Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Golf och discgolf

Är din intresserad av att spela golf, minigolf eller frisbeegolf? Välkommen till av banorna i vår kommun.

Blå disc landar i korg.

Golfbana

Strax utanför Svenljunga hittar du Kinds Golfklubb. Klubben har en 18-hålsbana som omges av vatten och fin natur vilket gör varje runda till en fantastisk upplevelse. Läs mer på klubbens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bangolf, minigolf, äventyrsgolf

Kom och spela minigolf eller äventyrsgolf på någon av våra banor.

Överlida campings äventyrsgolf

Upplev din favoritsport omgiven av naturen. 12-hålsbana på konstgräs. Läs mer på Överlida campings hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Håckviks minigolfbana

I trivsamma Håckvik kan du gå en runda på minigolfbanan. Området i och omkring Håcksvik är dessutom fylld med kulturarv. Lär mer på Håcksviks hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Discgolf

I Svenljunga kommun har vi ett stort utbud av bra DiscGolfbanor. Välkommen att prova någon av våra två 18-håls banor eller 9-håls banan i Hillared. Principen för kallad discgolf är densamma som "vanlig" golf. Man kastar iväg sin frisbee från en angiven plats. Frisbeen spelas sedan vidare från det läge den hamnar. Att få så få kast som möjligt innan den ligger kvar i korgen är givetvis spelarens målsättning.

Du kan kostnadsfritt låna frisbee på fritidsbibblan på Svenljunga bibliotek.

Mårdaklev DiscGolfPark

Vid ån Ätran hittar du denna utmanade 18-hålsbana. Här kan du läsa mer om banan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hillared DiscGolfPark

Populär 9-hålsbana som är uppskattad av både nybörjare och erfarna spelare. Här kan du läa mer om banan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Moga Fritid, Svenljunga

Vid kommunens bad- och friskvårdsanläggning, Moga Fritid i Svenljunga hittar du vår 9-håls och 18-håls bana. Där kan du även hyra en golf-frisbee och ett häfte med regler/resultatkort. Du kan också skriva ut kortet online.

Aktuell prisinformation hittar du på Svenljunga IK Discgolf Facebook sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller i början av banan.

Blir du sedan sugen på att spela fler gånger så kan du kontakta Svenljunga IK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för råd kring utrustning, teknik och bli medlem i deras discgolfsförening.

Kom ihåg att slänga ditt skräp i en papperskorg eller ta med det från platsen. Om papperskorgarna är fulla kan du skicka ett meddelande till Svenljunga IK Discgolf på deras Facebook sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så tömmer de papperskorgarna.

.

Emelie Romland, Kanslichef, 0325-183 07

Uppdaterad: