Tillbaka till startsidan

Du är här:

Vandringsleder och strövområden

Hos oss hittar du flera vandringsleder som passar för kortare promenader, rekration eller för cykelsemestern.

person med lite grövre skor i skogen

Digital information om upplevelser

Vår kommun är en plats med flera naturområden som är värda att upplevas. Extra speciellt är vår närhet till vatten genom våra hundratals sjöar och milslånga vattendrag. På svenljungatranemo.se Länk till annan webbplats. hittar du information om vandringsleder och platser där du kan uppleva naturen. Ett tips är Röstorps kulturstig i Örsås eller Pilgrimsleden Kindaholm.

Alla våra vandringsleder hittar du på vår besökshemsida, svenljungatranemo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Allemansrätten - vad gäller i naturen

När du är ute i skog och mark är det bra att veta vad du får göra eller inte får göra. Får du exempelvis plocka svampar och bär överallt?

Information om allemansrätten och mer läsning. 

Under 2021 pågick en förstudie för att vandra runt Fegen. Projektet finansierades av LONA-bidrag tillsammans med Svenljunga, Falkenberg och Gislaveds kommuner tillsammans med Västkuststiftelsen med Under juni-december har vi haft en projektledare anställd som har tecknat markägaravtal med berörda markägare samt tagit fram kostnadsunderlag för anläggning av leden. Nu pågår arbetet att fortsätta undersöka hur vi ska arbeta vidare med det underlag som tagits fram och implementeradet i den strategiska plan som ska tas fram för Fegenområdet.

.

Emelie Romland, Kommunutvecklare, 0325-183 07

Uppdaterad: