Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Cykling

Är du en person som väljer att cykla till jobbet eller på fritiden, eller kanske både och? Här hittar du information om våra cykelvägar, cykelleder och vad du ska tänka på när du cyklar i naturen.

cykelstyre i skog

Ta cykeln

Cykelnätet är uppbyggt av gång- och cykelbanor längs vägar och grönområden i tätorterna samt rekreationsleder på nedlagda banvallar. Vår ambition är att få ett så heltäckande nät som kan tillgodose behovet att gå och cykla till och från skola, arbete, kollektivtrafik och fritidsaktiviteter.

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra gång- och cykelbanor och på så vis få fler kommuninvånare att välja cykel framför bil. Detta bidrar till en bättre miljö och en bättre hälsa.

Här hittar du en digital karta över våra cykelvägar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får fram cykelvägarna genom att välja lager "Natur och friluftsliv" och sedan "Spår och leder". Funktionen hittar du i den övre, vänstra delen av av kartan. 

Cykla i naturen

Är du sugen på att ge dig ut i terrängen på din cykel finns det vissa saker att tänka på. Det är viktigt att ta hänsyn till naturen och andra personer som vistas där. En bra idé är att läsa vad allemansrätten säger om cykling i naturen.

Naturvårdsverkets hemsida - cykla i naturen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cykelleder

Hos oss hittar du flera cykelleder som passar för rekration eller för cykelsemestern. Ett tips är cykelleden Sjuhäradsrundan som går mellan Svenljunga-Borås-Ulricehamn-Tranemo. Ett annan led är Ätradalsleden som går mellan Falkenberg till Falköping och passar Fegenområdet i Svenljunga kommun.

Alla våra cykelleder hittar du på vår besökshemsida, svenljungatranemo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 


.

Fredrik Skoog, Gatu- och fritidschef, 0325-181 93
Emelie Romland, Samhällsutvecklingsstrateg, 0325-183 07

Uppdaterad: