Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Paddla

Hos oss hittar du unika naturområden för en lyckad paddelupplevelse. På denna sida hittar du all information du behöver inför din paddeltur.

kajak i vatten

Våra paddelområden, Ätran och Fegenområdet

Njut av flera mil av vattendrag och vackra sjöar som väntar på att bli utforskade av dig via kanot eller kajak. På vår digitala turistinformation har vi samlat all information som du behöver veta.

Här hittar du all information om att paddla i Svenljunga och Ätran Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Naturreservatet Fegen

Eftersom stora delar av vårt paddelsystem ligger i naturreservatet Fegen är det bra att känna till att du endast får campa, tälta och göra upp eld på våra lägerplatser. För att övernatta så måste du köpa lägerkupong, den köper du enkelt online.

Köp lägerkupong till Fegenområdet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stora områden är också fågelskyddområde vilket innebär att det finns fåglar som du måste tänka lite extra på under delar av året. Detta innebär att det bland annat förbjudet att beträda vissa områden. Kör du båt i området är det också begränsad hastighet som gäller, detta för att ta hänsyn till människor och djur som vistas i området.

Alla regler och mer information om reservatet hittar du hos Länsstyrelsen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Speciellt eldningsförbud

Tänk på att det är viktigt att ta reda på vad för regler som gäller när du ger dig ut i skog och mark. I stora delar av Svenljunga kommuns södra del finns det en lokal ordningsföreskrift som gör att du endast får elda på ordningställda lägerplatser i området.

Detta innebär att det är förbjudet att göra upp eld inom 200 meter från strandlinjen i Kalvsjön - inom 100 meter från strandlinjen vid Lillån, Stångån (söder vägbro) och Ätran (söder vägbro).

Förbudet gäller 1 maj – 30 september.

Är du osäker på området så kika gärna på denna kartan. Pdf, 425 kB.

.

Emelie Romland, Kanslichef, 0325-183 07

Uppdaterad: