Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Skolmat

Alla barn får mat i skolan. Vi har en gemensam matsedel för alla våra förskolor och skolor . Dagligen serverar vi till den varma lunchen också salladsbord och passande tillbehör. På denna sida får du reda på vilken skolmat vi serverar de närmsta veckorna.

panerad fisk med tillbehör

Matsedel på våra restauranger

Varje vecka serveras en varierad matsedel innehållande fisk, fågel, kött och vegetariska alternativ

Varje dag finns ett salladsbord, inkluderat lingon och smörgåsgurka vid passande rätter.

Nedanstående matsedel är med reservation för ändringar.

Fetmarkerad betyder att eleverna har önskat denna mat.

Vecka 42

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Köttfärslimpa serveras med gräddsås och kokt potatis

Pasta Fantastica

tisdag

Panerad kyckling serveras med rostad kyckling och vitlökssås

Tomatpizza med basilika och vitlök

onsdag

Tacofisk serveras med kokt potatis

Pytt på plåt med kall sås

torsdag

Kockens Val

Kockens Gröna Val

fredag

Krämig tomatsoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Morotssoppa och rostade kikärtor serveras med hembakat bröd och tillbehör

Vecka 43

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Pasta Carbonara

Bakad potatis med lycklig röra

tisdag

Mexikansk gryta serveras med matvete

NasiGoreng med grönsaker

onsdag

Lime och citronpanerad sej serveras med kall sås och kokt potatis

Sötpotatispaj

torsdag

Kockens Val

Kockens Gröna Val

fredag

Nikkalouktasoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Nudelsoppa med kokosmjölk och tomat serveras med hembakat bröd och tillbehör

Vecka 44

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Lov

Lov

tisdag

Lov

Lov

onsdag

Lov

Lov

torsdag

Lov

Lov

fredag

Lov

Lov

Vecka 45

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Klimatoxarnas limpa serveras med tzatziki och råstekt potatis

BelugaBolognese med pasta

tisdag

KyckligkorvStroganoff serveras med matvete

Ärtpuckar serveras tomatsalsa och kokt potatis

onsdag

Sjörövarfisk serveras med dillmos

Pizza vegetariana med topping

torsdag

Kockens Val

Kockens Gröna Val

fredag

Hedvigsoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Blomkålssoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Vecka 40

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Pizzagratäng

Grekiska biffar serveras med rostad potatis och tzatziki

tisdag

Fisk Björkeby serveras med dillmos

Aloo Gobi serveras med ris

onsdag

TexMexGratäng serveras med ris

JacopsFrestelse

torsdag

Kockens Val

Kockens Gröna Val

fredag

Kålsoppa med köttfärs serveras med hembakat bröd och tillbehör

Broccolisoppa med ost serveras med hembakat bröd och tillbehör

Vecka 41

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Currykyckling serveras med matvete

Morotslasagne

tisdag

Fiskgratäng med tomat och dill serveras med kokt potatis

Grönsaksbiffar med kall citruscreme och kokt potatis

onsdag

Hemgjorda köttbullar serveras med brunsås och kokt potatis

Afrikansk kikärtsgryta serveras med ris

torsdag

kockens Val

Kockens Gröna Val

fredag

Ängamatssoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Zucchinisoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Specialkost

Vi serverar specialkost på alla våra skolor och förskolor. Mer information och ansökningsblankett hittar du på sidan om specialkost.

Matsedelsplanering

Matsedelsarbetet bedrivs av två matsedelsgrupper som från och med hösten 2022 lägger matsedlar för förskola, skola och äldreomsorgen. Att planera matsedel är ett stor och viktigt arbete. Vi utgår från en rad styrdokument när vi planerar matsedel, främst Livsmedelsverket, våra klimatlöfte, våra nämndmål och Nordiska näringsrekommendationer (NNR).

Vi ser ett stort ansvar i att förmedla en matkultur vidare till nästa generation men också ge de äldre en matupplevelse de känner igen. Vi strävar efter att vår matsedel ska vara av toppklass när det gäller smak, kvalitet, näring, klimat och profession.

Vi följer upp en rad klimattal för att säkerställa att vi har en matsedel som är klimatsamart. Våra klimattal är; ekologiskt, matsvinn, säsong, grönt, CO2e, närproducerat, MSC-fisk och mat lagad från grunden.

Är du intresserad av att veta mer, hör gärna av dig till oss på kostenheten!

Måltider med mål

Kostenheten strävar efter att var en kostenhet i framkant och jobbar med följande mål:

  • Matsedel i toppklass - nöjda matgäster
  • Matsalar att trivas i
  • Hållbarhet både vad gäller klimat och ekonomi
  • Kockar med bästa kompetensen

Skolmjölk

I Svenljunga kommun ansöker vi om bidrag för att säkerställa att kunna servera mjölk på våra skolor och förskolor. Bidraget kommer från jordbruksverket och är ett EU-projekt.

Du kan läsa mer om skolmjölksstödet på Jordbruksverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

EU-logotyp Skolmjölksstödet

Mogaskolans kök - 0325-182 19

Klockaregårdens kök - 0325-181 87

Östrabos kök - 0325-181 16

Hillaredskolans kök - 0325-189 51

Sexdregaskolans kök - 0325-185 24

Torsgårdens kök - 0325-181 80

Landboskolans kök - 0325-182 46

Överlidaskolans/Mjöbäck kök -0325-180 02

Mårdaklevskolans kök - 0325-184 73

Svedjan kök - 0325-181 18

Mattransporten - 0325-182 19

.

Poa Pettersson, Kostchef, 0325-180 00
Isabella Olsson, Kostansvarig, 073-909 50 14

Uppdaterad: