Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Information till anmälda partier

På denna sida hittar du information om avlämning av valsedlar för europaparlamentsvalet 2024.

Valsedlar till förtidsröstningen

Vi har förtidsröstning på flera platser i kommunen efter beslut från Valnämnden. Partier ombeds lämna valsedlar till kommunhuset eller biblioteket i Svenljunga för samordnad distribution. Självklart går det även bra att lämna in valsedlar till röstmottagare där vi har öppet för röstmottagning.

Ambulerande röstmottagning

Vi erbjuder ambulerande röstmottagning. Detta kan väljare med behov av denna service boka hos Kontaktcenter. Ambulerande röstmottagare är personal från vår kanslienhet som valnämnden har förordnat och utbildat. De ambulerande röstmottagarna utgår från kommunhuset och har med sig valsedlar från registrerade partier som lämnat in till kommunhuset. Väljare får information om hur de kan personrösta eller hur de behöver göra om de vill rösta på ett parti vars valsedlar inte finns med. Ambulerande röstmottagning har vid EU-valet 2024 ersatt förtidsröstningen som tidigare funnits på våra vårdinrättningar.

Röstningslokaler under förtidsröstningen

Här hittar du våra röstningslokaler Öppnas i nytt fönster. under förtidsröstningen.

Avlämning av valsedlar på valdagen

Valsedlar behöver ha lämnats in till kommunhuset i Svenljunga, under dess öppettider, senast onsdagen innan valdagen för samordnad distribution till val- och röstningslokaler på valdagen.

Registrerade partier kan även lämna valsedlar till röstmottagare från och med klockan 07.30 fram till och med stängningen av vallokaler klockan 21.00.

Avlämning av valsedalar till förtisröstningslokaler som är öppna under valdagen sker till respektive lokal under dess öppettider.

Val- och röstningslokaler under valdagen

Här hittar du våra val- och röstningslokaler Öppnas i nytt fönster. under valdagen.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Uppdaterad: