Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Ambulerande röstmottagare

Vi erbjuder ambulerande röstmottagare som hjälper dig om du på grund av sjukdom, funktionsnedsättning eller ålder inte kan ta dig till röstmottagningsställe. Vårt Kontaktcenter tar emot bokning på 0325–180 00 från måndag den 20 maj.

person lägger vikt papperslapp i valurna

Hur går det till?

Valnämnden har utsett ambulerande röstmottagare som kommer hem till dig och tar emot din röst i din bostad eller där du befinner dig. Med sig har röstmottagarna allt det valmaterial som behövs för att du ska kunna rösta.

Du måste ha ditt röstkort tillgängligt för att kunna rösta. Har du inte fått något röstkort eller tappat bort det kan du meddela detta i samband med att du bokar tid för ambulerande röstmottagning. Då hjälper kontaktcenter dig med att skriva ut ett dubblettröstkort.

Vid ambulerande röstmottagning arbetar röstmottagarna i par och din röst hämtas därför av två personer. Om du behöver hjälp med att göra i ordning din röst kan våra röstmottagare hjälpa dig med detta, de har tystnadsplikt och får inte avslöja hur du har röstat.

 

När sker ambulerade röstmottagning?

Under perioden 22 maj - 8 juni sker ambulerande röstmottagning på vardagar mellan klockan 09.00-15.00. Under valdagen 9 juni kan ambulerande röstmottagning också genomföras. Senast klockan 12.00 på valdagen går det boka ambulerande röstmottagning.

 

Röstmottagning på våra vård- och omsorgsboenden

Vid EU-valet 2024 har ambulerande röstmottagning ersatt förtidsröstningen som tidigare funnits på våra vård- och omsorgsboenden.

.

Uppdaterad: