Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Öppen data, jämför oss med andra

Vilken service och kvalitet har vi i våra verksamheter? Hur använder vi våra resurser? Genom öppna data kan du själv hämta de siffror du är intresserad av och se hur kommunen har utvecklats över tiden.

Om du vill få en snabb översikt av statistik om olika verksamheter i kommunen så kan du databasen Kolada och välja Jämföraren. På denna sida har vi samlat ett urval av de nyckeltal som finns i Kolada för att ge exempel på vilken typ av öppna data som finns tillgängligt.

Länkad data med nyckeltal från Kolada

Kommun- och landstingsdatabasen Kolada Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. innehåller nyckeltal om alla Sveriges kommuner och regioner. Nyckeltalen bygger på data från ett stort antal myndigheter och organisationer, exempelvis Statistiska centralbyrån, Sveriges kommuner och regioner, Valmyndigheten, Bolagsverket, Skolverket, Socialstyrelsen och Brottsförebyggande rådet. Du kan hitta statistik om allt från befolkning till kommunal service.

För varje nyckeltal visas dels ett diagram för de år som finns med i Kolada, dels en beskrivning av nyckeltalet som används för att hämta data från Kolada. Vill du se exakt vilka värden som gäller från år till år så håll musen över prickarna på grafen.

Öppna data inriktar sig på digital information som är fritt tillgänglig. En ökad tillgänglighet till och användning av den information som finns i kommunen eller regionen kan bidra till delaktighet, demokrati och tillväxt.

Om du vill jämföra med andra finns det färdiga funktioner i kolada.se Länk till annan webbplats.

 

.

Uppdaterad: