Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Stödgrupp för barn

När det är bekymmersamt i familjen påverkas alla. Ofta har barn många tankar och frågor kring det som sker i familjen. Stödgruppen är till för barn från 5 till 12 år som har någon i sin närhet med någon form av beroendeproblematik.

barn håller i rosa nalle

I stödgruppen möter barnet andra barn i liknande situation för att känna sig mindre ensam. Vi pratar om hur förälderns situation påverkar hela familjen. Vi pratar även om hur barnen kan bli avlastad skuld och skam genom att dela tankar, känslor och erfarenheter med gruppen. 

I gruppen får barnen ha roligt med andra i en miljö där de kan vara sig själv. De får möjlighet att prata om de vill och vågar prata om jobbiga saker. Det finns alltid med vana stödpersoner om barnen vill ha stöd att prata i gruppen eller enskild. 

Stödgruppen för barn träffas i sociala stödteamets lokaler, Stationsgatan 1 i Svenljunga tätort. Gruppen träffas fem tisdagar i rad, klockan 14.00 till 15.30. Barnen får fika eller mellanmål. Att delta är kostnadsfritt och frivilligt. Vid behov kan vi hämta och lämna barnet efter överenskommelse.  

Anmäla sker via webbformuläret du ser här nedan.

Anmälan

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig med information om när nästa grupp startar.

Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter
.

Ida Henning, Anhörigrådgivare, 0325-184 52
Fredrik Olsson, Utvecklingsledare, 0325-181 43

Uppdaterad: