Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Film och biograf

Har du lust att gå på bio? Vill du njuta av ett brett utbud av filmer? Vill du ge ditt barn en trevlig första bioupplevelse? På denna sida får du information om våra samarbeten med Svenljunga Teaterbiograf: Knattebio, Kulturfilm, lunchbio för pensionärer och barnvagnsbio.

Teaterbiografen i Svenljunga

Gå på bio

Svenljunga Kulturhus och Teaterbiograf drivs av Svenljunga Folkets Hus-föreningen som också ansvarar för biovisningen. Du kan se aktuella biovisningar under den närmaste månaden på deras webbplats och sociala medier. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ta med de små på knattebio

Under våren och hösten anordnar vi knattebio för de yngsta! Ta gärna med dig barnvagnen in. De flesta filmer är för barn kring tre år. Det är ofta kortare filmvisningar som sker på lördagsförmiddagar. Biljettpriset är 30 kronor. Följ vår evenemangskalender Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Svenljunga Teaterbiograf på sociala medier eller bio.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att få reda på när du kan gå på nästa knattebio.

Barnvagnsbio

Har du en bebis? Välkommen in på bio med din barnvagn! Under barnvagnsbio sänker vi ljudet i salongen och lämnar lite ljus på. Det är ok om bebisar skriker, det går bra att amma eller låta bebisen krypa runt på golvet framför scenen och bioduken. Familjecentralens öppna förskola finns med på biografen. Biljettpris är 80 kronor (bebisen går in gratis).

Se kulturfilm

Under våren och hösten kan du se en serie om fyra till fem särskilt utvalda kulturfilmer. Följ vår evenemangskalender Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller våra nyheter för att få reda på säsongens kulturfilmsprogram.

Vad kostar biljetten till kulturfilmer? 

Du kan köpa filmkort på Teaterbiografen i samband med visning. Ju fler filmer du ser, desto billigare:

  • En film kostar 70 kronor
  • Två filmer kostar 130 krronor
  • Tre filmer kostar 180 kronor
  • Fyra filmer kostar 220 kronor
  • Alla fem filmer kostar 250 kronor

Seniorbio med lunch

Vi träffas på Teaterbiografen för att se en biofilm. Därefter går vi till Aktivitetshus Hammarlind, äter en gemensam lunch och samtalar om filmen. Kostnad 100 kronor per person.

Du anmäler dig genom att köpa en biljett eller genom att höra av dig till Aktivitetshus Hammarlind. Köp din biljett redan nu på www.bio.se/biografer/teaterbiografen-svenljunga Länk till annan webbplats.
Om du har matallergier eller frågor, hör av dig till hammarlinds@svenljunga.se

I samarbete med Folkets Hus föreningen och Svenljunga Teaterbiograf. Detta är ett projekt med folkhälsobidrag under 2023.

.

Catrin Wolgner, Kultursekreterare, 0325-181 96
Karin Ryberg Manhem, Kulturchef, 0325-181 65

Uppdaterad: