Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Bidrag och stipendier inom kultur

Vill du söka kulturarrangörsstöd eller slöjdarstipendium? Då har du kommit rätt! På denna sida hittar du information om vilka bidrag och stipendier vi erbjuder och hur du ansöker om dessa.

Glasögon ligger på ett paper bredvid en laptop.

Kulturarrangörsstöd

Du kan söka stödet löpande, men du måste söka minst en månad innan du genomför kulturarrangemanget. Du ska också redovisa hur det hela gick efter att du har genomfört det. Ansöka och redovisa gör du på två olika blanketter. Blanketterna finns längre ner under rubriken Blanketter, e-tjänster och övrig information.

Regler för kulturarrangörsstödet Pdf, 171 kB, öppnas i nytt fönster.

Kulturstödet

Samhällsbyggnadsnämnden har inrättat kulturstödet för att stödja utbildning och studier inom kulturområdet men även som en belöning för värdefulla insatser som har berikat kulturlivet i kommunen. Kulturstödet är på totalt 5 000 kronor per år och kan delas mellan flera sökanden.

Regler för kulturstödet Pdf, 146 kB, öppnas i nytt fönster.

Kulturstödet kan sökas eller nomineras av enskilda personer, grupp eller förening som är födda, bor eller är verksamma i kommunen. En ansökan eller nominering ska alltid vara skriftlig och du ska skriva en motivering. Skicka in din ansökan senast den 30 april, antingen med brev eller e-post.

Samhällsbyggnadsförvaltningen
Kulturenheten
512 80 Svenljunga

e-post: samhallsbyggnad@svenljunga.se

Slöjdarstipendium

Vi delar årligen ut ett slöjdarstipendium till en person, grupp, förening eller organisation i kommunen som sysslar med slöjd eller konsthantverk.

Skicka in din ansökan till kommunen senast den 30 april på särskild blankett.

Så här sker utdelningen

Vi delar ut stipendiet på 2 000 kronor vid nationaldagsfirandet i hembygdsparken i Svenljunga. Om stipendiet delas av flera är minsta summan 1 000 kronor per person.

.

Catrin Wolgner, Kultursekreterare, 0325-181 96
Karin Ryberg Manhem, Kulturchef, 0325-181 65

Uppdaterad: