Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Boende vuxna

Om du har en funktionsnedsättning kanske du behöver hjälp och stöd med ditt boende för att klara ditt vardagsliv. På denna sida kan du läsa om boende för vuxna, vem som kan få denna möjlighet och vem du kontaktar för mer information och ansökan.

Leksakshus i trä med två hjärtan i trä som svävar ovanför.

Vad är boende för vuxna?

Det är ett anpassat boende med närhet till personal som är utbildad för att ge omvårdnad till personer med funktionsnedsättningar. Det kan vara en servicebostad eller en gruppbostad.

När du ansöker om bostad med särskild service, blir du erbjuden ett lämpligt boende utifrån dina behov och tillgänglighet.

Vem kan få det?

För att få flytta till ett LSS-boende krävs att du tillhör personkretsen för LSS och att du bedöms ha behov av ett boende. Om du inte tillhör LSS-kretsen kan du ändå få flytta till ett boende om ditt behov av hjälp är så omfattande att du har svårt att klara dig i ditt nuvarande boende. När du ansöker om ett boende utreder en handläggare hur ditt behov av hjälp ser ut.

Hur kan jag eller min anhörig få boende?

Du behöver göra en ansökan som sedan utreds av en LSS-handläggare. Hör av dig för mer information genom att ringa 0325-180 00 och be om att få prata med en LSS-handläggare.

Telefontid måndag-tisdag klockan 08.30-09.30, onsdag klockan 13.00-14.00, torsdag-fredag klockan 08.30-09.30

Här kan du läsa mer om våra boende för vuxna

.

Dennis Karlsson, LSS-Handläggare, 0325-183 71
Katarina Rickardsson, LSS-Handläggare, 0325-184 19

Uppdaterad: