Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Sports for you och unga ledare

Erbjuder barn och unga möjligheten att prova på olika idrotter och friluftsaktiviteter helt kostnadsfritt. Sports for You anordnas i samverkan med Västra Götalands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.

Kvinna i idrottskläder håller händerna upp mot himlen, framför bilden är loggan för Sports for you och RF-SISU Västra Götaland 

Målet med att anordna aktiviteterna är att skapa en meningsfull fritid, få fler aktiva inom föreningslivet och på sikt öka utbudet av idrotter i kommunen, genom att skapa nya föreningar eller sektioner i redan verksamma föreningar.

Är du en ungdom som vill bli en ledare?

Tillsammans med RF-SISU utbildar vi framtidens ledare för föreningar! Unga ledare är vårt gemensamma projekt. Under tre år hjälper vi ungdomar att bli ledare och att ta uppdrag i olika föreningar. Detta är en insats för att stärka och utbilda ungdomar, och samtidigt minska bristen på ledare i föreningar.

Vad är Unga ledare?

I samarbete med RF-SISU möjliggör vi för ungdomar att feriearbeta som ledare under våra lovaktiviteter. Ungdomarna får då en kort utbildning i ledarskap. Under denna period ställer vi också frågan om ungdomarna är intresserade att ingå i projektet unga ledare.

Mentorn (en ledare på Sports for you) matchar sedan ungdomarna med föreningar och föreningslivet för att jobba vidare med utbildningar och stöttar dem i det fortsatta arbetet. Ungdomarna som är involverade får möjlighet att jobba som just ledare i föreningar eller under aktiviteter som anordnas i Svenljunga kommun.

Målet för detta projekt är att ungdomarna såsmåningom ska kunna leda egna grupper i föreningar eller att bli en resurs för föreningarna. Det är ett treårigt projekt som samfinansierar av RF-SISU och Svenljunga kommun.

Vill du bli en ung ledare?

Det enklaste sättet är att ansöka till våra feriejobb. Om du redan är föreningsaktiv, eller vill bli det, kan du även höra av dig direkt till oss.

Letar du efter en ung ledare?

Kan din förening en erbjuda möjlighet att låta en ungdom testa att vara ledare för en grupp eller aktivitet? Hör av dig!

Sports for you kommer att ha fredagsaktiviteter från vecka 34 till och med vecka 50

Aktiviteterna är på Moga fritid under fredagar klockan 18.00 till 20.00 (om inget annat anges).

Vecka 40 är det ingen aktivitet.

Alla ”prova på” aktiviteter kan innebära att det finns en planerad aktivitet under en timme eller att det är fri aktivitet i två timmar.

Vecka 35 1 september Discgolf

Vecka 36 8 september Prova på

Vecka 37 15 september Innebandy

Vecka 38 22 september Prova på

Vecka 39 29 september Prova på

Vecka 40 - Uppehåll ingen aktivitet

Vecka 41 13 oktober Volleyboll

Vecka 42 20 oktober Volleyboll

Vecka 43 27 oktober Volleyboll

Vecka 44 Höstlov på Lovaktiviter finns det information

Vecka 45 10 november Volleyboll

Vecka 46 17 november Prova på

Vecka 47 24 november Prova på

Vecka 48 1 december Padel på Padelhouse klockan 18.00-19.00. Max 20 platser, anmälan krävs.
Anmälan sker till Karin Eliasson via 070-926 58 22

Vecka 49 8 december Prova på

Vecka 50 15 december Prova på

Kontaktuppgifter till arrangörer: Karin Eliasson, RF SISU 070-926 58 22

.

Ida Ferger, Ungdomsutvecklare, 0325-181 45

Uppdaterad: